bh. atletičar

Amel Tuka počinje s pripremama za olimpijske igre u Tokiju

20.12.2019.
u 12:46

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka nakon briljantne srebrene medalje koju je Bosni i Hercegovini donio sa Svjetskog prvenstva u Dohi u utrci na 800 metara, spreman je nastaviti s natjecanjima i već počinje s pripremama za ljetne olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Prvu fazu priprema obavit će u Južnoafričkoj Republici, gdje mu, kako kaže, pogoduje i klima a posebno dobri uvjeti.

- Bazni treninzi su najgori za srednjoprugaše. Ali očekuju me novi izazovi, nove utrke, želim zadržati ovu razinu što je moguće duže i imam motivaciju za nova osvajanja - naglasio je Tuka na današnjoj konferenciji za medije i dodao da već u veljači naredne godine počinje s natjecanjima u Njemačkoj, Francuskoj.

Napomenuo je da će na olimpijskim igrama biti svjetski poznati sportaši, što mu je čast, ali motivira ga i to što već ima dobar background zbog čega će ga svi gledati s malo više respekta.

- Jedini moj posao je da slušam upute trenera i da naporno treniram - kazao je najbolji bh. sportaš i dodao kako je sebi postavio cilj te želi opravdati povjerenje i očekivanja navijača.

Tuka je danas službeno označio nastavak suradnje s tvrtkom "Hifa petrol". Ugovor s Tukom potpisala je marketing menadžer tvrtke Alma Guberinić.

- Sponzorstvo ćemo najbolje opravdati ukoliko donesemo medalje s natjecanja - poručio je Tuka i svim sportašima BiH poželio uspjeh.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije