NAKON EURA

Bayern odlučio što će sa Stanišićem. Vatreni se može nadati velikim stvarima

Josip Stanišić, Bayern
Thilo Schmuelgen/REUTERS
27.06.2024.
u 19:16

Nakon katastrofalne sezone Bavarci su odlučili otpustiti Thomasa Tuchela i iz Burnleyja dovesti belgijskog trenera i legendu Manchester Cityja, Vincenta Kompanyja. Kompany će imati veliki izbor na poziciji desnoga beka gdje igra Josip Stanišić

Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Stanišić se nakon vrlo uspješne posudbe u Bayer Leverkusenu vratio u Münchenski Bayern. Pod vodstvo Xabija Alonsa Stanišić je u sezoni bez ijednog poraza u domaćim natjecanjima osvojio titulu prvaka njemačke Bundeslige te podigao pehar njemačkog nogometnog kupa. Igrao je i u finalu Europa lige gdje im je jedini poraz u sezoni nanijela Atalanta (3:0) Stanišić je uspio prikupiti 38 nastupa za novog prvaka Njemačke. Upisao je četiri pogotka i šest asistencija, a ukupno je odigrao 2354 minute.

Nakon ispadanja Hrvatske s Europskog prvenstva u Njemačkoj, Bayern je objavio produljenje ugovora s Josipom Stanišićem do 2029. godine. Očigledno je da bavarski klub želi u svome timu hrvatskog obrambenog igrača, a izgledno je da će od sada dobivati više prilika i minuta za igru. 

Bayern je doživio krah u prošloj sezoni pod vodstvom Thomasa Tuchela. Jedan od najvećih europskih klubova doveo je veliko pojačanje u liku Harryja Kanea. Ipak, niti jedan od najboljih igrača Europe nije uspio zaustaviti strmoglav pad. Trećeligaš Saarbrücken ih je rezultatom 2:1 izbacio iz šesnaestine finala nogometnog kupa. Uz brojne poraze završili su tek treći u domaćem prvenstvu, a ukupnim rezultatom 4:3 iz polufinala Lige prvaka izbacio ih je Real Madrid.

 

Nakon svega toga Bavarci su odlučili otpustiti Tuchela i iz Burnleyja dovesti belgijskog trenera i legendu Manchester Cityja, Vincenta Kompanyja. Kompany će imati veliki izbor na poziciji desnoga beka gdje Stanišić igra. Uz njega na raspolaganju mu stoje Noussair Mazraoui, Sasha Boey i (barem za sada) Joshua Kimmich. Transfermarkt procjenjuje Stanišićevu vrijednost na 28 milijuna eura.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije