ispit za izbornika Barbareza

BiH večeras u Mađarskoj lovi prve bodove u Ligi nacija

bh. igrači
Reprezentacija.ba
10.09.2024.
u 08:10

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra svoju drugu utakmicu u novoj sezoni Lige nacija, a u Budimpešti će gostovati kod reprezentacije Mađarske.

Za reprezentativce BiH ova utakmica dolazi nakon debakla na otvaranju sezone u Eindhovenu, gdje ih je rezultatom 5:2 porazila Nizozemska, pa će se u Budimpešti pokušati iskupiti navijačima za ovaj debakl.

Ova utakmica bit će najmjerodavniji ispit do sada za novog izbornika Sergeja Barbareza, pod čijim su vodstvom bh. igrači dosad igrali samo protiv velesila poput Engleske (poraz 3:0), Italije (poraz 1:0) i Nizozemske (5:2), piše Klix.ba.

Mađarska je ipak ekipa daleko približnije kvalitete onoj koju imaju bh. igrači pa nema sumnje da će se na osnovu ove utakmice moći dati najmjerodavniji sud dosadašnjem radu izbornika Barbareza.

Barbarez je najavio da će tim pokušati igrati svoju igru, ali da je apsolutno oduševljen Mađarima koji su odlična reprezentacija unatoč teškom porazu od Njemačke 5:0 prije nekoliko dana.

Za očekivati je da promjene dođu u veznoj i zadnjoj liniji, gdje je Barbarezov tim imao mnogo problema u duelu s Lalama, a službeni sastav ćemo saznati večeras u 19:30 sati.

Što se Mađarske tiče, ona je također "nastradala" u prvom kolu nove sezone Lige nacija, pošto je doživjela debakl na gostovanju Njemačkoj. Nijemci su bili nemilosrdni u Dusseldorfu te su Mađare kući ispratili sa pet golova u mreži, a rezultat je bio 5:0.

Iduće utakmice Lige nacija BiH očekuju se u listopadu.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije