Intervju za Večernjak

Bilbija: Brzo možemo biti konkurentni za meni najdraži trofej

06.09.2020.
u 08:57

Nemanja Bilbija profesionalni je nogometaš koji je svoju karijeru počeo u FK Borac iz Banje Luke, a nastupao je i za FK Vojvodina, FK Sarajevo, RNK Split, HŠK Zrinjski i južnokorejski Gangwon. Svojedobno je bio i član reprezentacije Bosne i Hercegovine, za koju je prvi put zaigrao 2017. godine. Rođen je 1990. godine u Banjoj Luci. Njegov otac Milorad Bilbija, također nekadašnji nogometaš, nogometni je menadžer. On je i dalje najtrofejniji nogometaš u povijesti banjolučkog Borca.

Bilbija se Borčevoj nogometnoj akademiji pridružio još 2000. godine. Svoj prvi profesionalni nastup za banjolučki klub ostvario je 2008. godine na utakmici protiv Posušja, a prvi pogodak postigao je 2009. godine u utakmici protiv Orašja. U Zrinjskom je u prvom navratu igrao tri godine, a drugi put brani boju plemića već godinu dana. Bilbiju smo pitali kakvo je stanje s ozljedom koja ga je mučila u posljednje vrijeme i pod kojom je igrao i utakmice.

Večernji list: Neko vrijeme mučili ste se s ozljedom, niste redovito trenirali. Što je bilo u pitanju?

- Ozlijedio sam se protiv Radnika, a dijagnoza je bila mikroruptura lijevog lista. Uz terapiju, vratio sam se u igru za deset dana. Već sam odigrao utakmice protiv Slobode i europsku utakmicu protiv momčadi iz Luksemburga. Sada sam spreman za ove značajne dvoboje s Mladosti u prvenstvu i s Olimpijom u 3. pretkolu Europske lige.

Večernji list: Kakav je, po vašem mišljenju, za Zrinjski bio ulazak u ovu sezonu?

- Ušli smo u prvenstvo s nekoliko slabijih rezultata, ali mislim kako se uz dobar rad možemo vratiti na pobjednički put i brzo možemo biti konkurentni za meni najdraži trofej. Malo nam je nedostajalo sreće u ovih nekoliko utakmica, imali smo dosta prilika, ali to nije išlo najbolje. U Europi smo bili dobri. Sretan sam i zbog tog pogotka koji sam postigao i prolaska dalje. Nadam se kako ću postići golove u sljedećim utakmicama te kako će Zrinjski igrati dobro.

Večernji list: Što možete reći o Olimpiji, koliko je taj protivnik opasan za Zrinjski?

- To je, po meni, jedna vrlo kvalitetna momčad. To, uostalom, o njima govore i rezultati koje su posljednjih godina postigli u slovenskom prvenstvu. Kvalitetu, međutim, imamo i mi. Nismo ih još u potpunosti analizirali, ali smo spremni za tu bitnu utakmicu. Jako je važno prvo pobijediti Mladost kako bi nam nova pobjeda u prvenstvu bila svojevrsni stimulans pred put u Sloveniju i taj susret s Olimpijom na europskoj sceni.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije