U Nyonu održan ždrijeb prvog pretkola Lige prvaka i Konferencijske lige

Borac protiv Egnatie, Sarajevo protiv Aktobea, Velež domaćin klubu iz Andore

18.06.2024.
u 16:31

U sjedištu UEFA-e u Nyonu danas je održan ždrijeb prvog pretkola Lige prvaka, a tako je protivnika u ovoj fazi kvalifikacija za najelitnije klupsko natjecanje saznao Borac.

Prvak Bosne i Herccegovine će svoju ljetnu europsku avanturu započeti duelom sa ekipom Egnatije iz Albanije.

Egnatia je u protekloj sezoni bila prvak Albanije, što je uspjela prvi put u svojoj povijesti, a dva puta uzastopno je i osvajač Kupa Albanije. Borac je u današnjem ždrijebu imao status nositelja pa se zasigurno može smatrati i favoritom u dvomeču s Albancima.

Prvi duel ovih ekipa na startu kvalifikacija za Ligu prvaka igrat će se 9. ili 10. srpnja u Banjoj Luci, dok je uzvrat sedam dana kasnije u Albaniji.

Također, danas su svoje prve protivnike u Europi saznali Sarajevo i Velež, predstavnici BiH u prvom pretkolu Konferencijske lige.

FK Sarajevo će igrati protiv kazahstanskog Aktobea. Klub s Koševa u prvoj utakmici bit će gost. Nažalost, Sarajevo je dobilo najtežeg rivala, s obzirom da je Aktobe klub s određenim europskim renomeom, a prema Transfermarktu vrijedi preko 10 milijuna eura. S druge strane, Sarajevo vrijedi 8,4 milijuna eura i pitanje je s kakvim igračkim kadrom će dočekati ovaj dvomeč, s obzirom na velike kadrovske promjene i malo vremena za pripreme.

Treći predstavnik BiH, mostarski Velež za protivnika je dobio ekipu iz Andore Inter Club d'Escaldes i jasno je da će imati ulogu favorita u ovom duelu.
U prvom meču će "rođeni" imati ulogu domaćina dok će se uzvrat susret igrati u Andori.

Zrinjski u Konferencijskoj ligi će starta od drugog pretkola i na ždrijebu će imati povlašteni status.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije