GRAND SLAM

Borna Ćorić u drugome kolu Wimbledona! Pokušat će napraviti rezultat karijere

Borna Ćorić
STEPHANIE LECOCQ/REUTERS
01.07.2024.
u 17:45

Ćorić je jedini hrvatski predstavnik u muškoj konkurenciji, a u ponedjeljak će u akciji biti i najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić (ATP - 89.) plasirao se u drugo kolo Wimbledona pobijedivši brazilskog kvalifikanta Felipea Meligenija Alvesa (ATP - 145.) sa 6-3, 7-6 (2), 6-3 za dva sata i 12 minuta te time izjednačio svoj najbolji rezultat na trećem Grand Slam turniru u sezoni. Za svoj prvi plasman u treće kolo Wimbledona Ćorić će morati pobijediti Amerikanca Francesa Tiafoea (ATP - 29.). Bio je ovo drugi ovogodišnji dvoboj Ćorića i Meligenija Alvesa i druga pobjeda hrvatskog reprezentativca, koji je u tri seta svladao Brazilca na tvrdoj podlozi u dvorani na Challengeru u Belgiji krajem siječnja. 

Meč na terenu 7 All England Cluba, Ćorić je otvorio spasivši dvije 'break'-lopte u trećem gemu, a onda je u sljedećem došao do 'breaka' što mu je bilo dovoljno za osvajanje prve dionice dvoboja (6-3), jer Brazilac više nije zaprijetio u setu koji je završio nakon 35 minuta.

Drugi set je bio izjednačeniji, iako Brazilac nije uspio doći do prilike za 'break', a spasio je svoj servis u devetom gemu, kad je Ćorić došao do jedine 'break'-lopte u drugom setu. Ćorić je 'tie-break' otvorio osvojivši prva dva poena, potom izgubio sljedeća dva,

Ipak, ovakav razvoj događaja nije slomio borbeni duh 26-godišnjeg brazilskog kvalifikanta. Meligeni Alves je prijetio na početku trećeg seta, ali je olako propuštao stvorene prilike. U prvom gemu je imao 15-40 i napravio dvije neiznuđene pogreške, u trećem je propustio 30-40 i jednu prednost.

Kako to obično biva, ubrzo je bio kažnjen. Ćorić je u šestom gemu došao do 'breaka', potvrdio ga u sljedećem za vodstvo 5-2, a kad je dobio priliku servirati za meč, 27-godišnji Zagrepčanin je ostavio suparnika bez poena te nakon dva sata i 12 minuta došao do svoje druge pobjede u All England Clubu, jedine od 2015., kad je debitirao u Wimbledonu.

Od pobjede nad Ukrajincem Serhijem Stahovskijem, Borna je na jedinom travnatom Grand Slam turniru nanizao poraze od Andreasa Seppija (2. kolo 2015.), Ive Karlovića (2016.), Ryana Harrisona (2017.), Danjila Medvjedeva (2018.) i Guida Pelle (2023.). 

Ovime je prekinuo i niz poraza na Grand Slam turnirima koji je trajao od prošlogodišnjeg Roland Garrosa, na kojem je stigao do trećeg kola. Ćorić je jedini hrvatski predstavnik u muškoj konkurenciji, a u ponedjeljak će u akciji biti i najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić, koju čeka dvoboj protiv Kineskinje Wang Xiyu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije