austrijski stručnjak

Damir Čanadi novi trener Veleža

Damir Čanadi
FK Velež Mostar
27.06.2024.
u 18:37

FK Velež u četvrtak je na svojim službenim stranicama potvrdio kako je austrijski stručnjak Damir Čanadi (54) novi trener kluba iz Mostara.

"Nekadašnji vezni nogometaš odigrao je ukupno 293 meča kroz svoju igračku karijeru i postigao 61 gol, a od aktivnog bavljenja nogometom oprostio se 2010. godine", naveli su iz Veleža.

Novi trener Rođenih imao je nekoliko velikih angažmana tijekom trenerske karijere. Karijeru je započeo kao trener bečke DSV Fortune 05, sa kojom je osvojio titulu bečkog okruga. Ubrzo potom postaje glavni trener austrijskog drugoligaša FAC-a, u kojem mu odličan posao donosi trenerski angažman u trostrukom prvaku Rusije, Lokomotivu iz Moskve.

Po povratku u Austriju vodio je tadašnjeg drugoligaša SRC Altach sa kojim je u natjecateljskoj sezoni 2013./14. osvojivši titulu, izborio plasman u austrijsku Bundesligu. Nakon trogodišnjeg angažmana u Altachu karijeru nastavlja na klupi 32-strukog prvaka Austrije, Rapidu iz Beča, da bi ga potom trenerski put odveo u grčku Super ligu gdje je u dva navrata sa trenerske klupe predvodio tamošnji Atromitos.

Vrhunac trenerske novog trenera Rođenih svakako predstavlja angažman u deveterostrukom prvaku Njemačke i četverostrukom osvajaču njemačkog kupa 1.FC Nurnbergu kojeg je sa trenerske klupe predvodio u 2019. godini. Posljednji angažman imao je u HNK Šibenik sa kojim je u sezoni 2022./23. igrao finale Kupa Hrvatske, u kojem se susreo sa splitskim Hajdukom.

"Potpis ugovora s gospodinom Čanadijem je od izuzetne važnosti za naš Klub, s obzirom na to da je naš tim već danas otputovao na Kupres gdje će obaviti glavni dio priprema pred početak nove sezone. Upravo će pripremni period na Kupresu trener Čanadi iskoristiti da što bolje upozna ekipu, te predoči svoj plan i program rada u budućnosti. Iako nam prvi službeni meč dolazi za nešto više od 10 dana, kada u okviru prvog pretkola UEFA Europa Konferencijske lige dočekujemo andorski Inter Club d’Escaldas, sigurni smo da će bogato trenersko iskustvo novog šefa itekako biti od pomoći našim momcima kako bi ovaj meč dočekatli u potpunosti spremni te da ćemo kroz odličnu atmosferu i zajedništvo svih Rođenih ispisati nove stranice europske povijesti", poručili su Rođeni.

Iz mostarskog kluba su naveli da osim Europe, imaju ambicije i u nadolazećoj novoj sezoni i lige i kupa BiH.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije