9. kolo Prve lige FBiH

Derbi "federalaca" igrat će u Tešnju TOŠK i Budućnost

Prva liga FBiH
NK STUPČANICA
12.10.2024.
u 10:06

Ove jeseni Tomislav nije previše uvjerljiv, ali ipak je favorit protiv Jedinstva. Gosti iz Bihaća i dalje "drže lampu", imaju samo dva boda i još su bez pobjede

Danas i sutra (subota i nedjelja) igraju se utakmice 9. kola Prve nogometne lige FBiH, a trenutačno je vodeća Stupčanica iz Olova slobodna. No, igrala je (u petak) prijateljski humanitarni susret protiv Željezničara s kojeg će cijeli prihod biti namijenjen stradalima od poplava. Budućnost, Gradina i TOŠK u prigodi su bodovno dostići Olovljane, ali teško i prestići, jer Stupčanica ima puno bolju gol-razliku. Druga Budućnost, koja nakon osam kola još nije poražena, gostuje kod četvrtog TOŠK-a iz Tešnja, piše Večernji list BiH. Teško je reći tko je favorit, posebno ako znamo da je Budućnost u gostima osvojila 10 bodova od 12 mogućih. Nekako nam se čini kako je najrealnija podjela bodova. Ta je utakmica na rasporedu u nedjelju pa će i jedni i drugi znati kako su u ovom kolu odigrali suparnici, ako to uopće nešto znači.

Treću Gradinu čeka teško gostovanje u Gračanici kod Bratstva, koje također ima ambicija za vrh iako je trenutačno malo zaostalo. Radnik, koji ima devet bodova, ugostit će u Hadžićima Goražde (11). Radnik je poznat kao momčad koja je "velikodušan" domaćin koji bolje igra u gostima. Da igramo prognozu, upisali bismo x2. Ove jeseni Tomislav nije previše uvjerljiv, ali ipak je favorit protiv Jedinstva. Gosti iz Bihaća i dalje "drže lampu", imaju samo dva boda i još su bez pobjede. Drugi derbi dna igra se u Lukavcu. Tamo Radnički, koji ima samo četiri boda, u županijskom derbiju dočekuje Zvijezdu iz Gradačca, koja sa šest osvojenih bodova kotira malo više.

Prošlogodišnji član najvišeg razreda, Tuzla City, na Tušnju će ugostiti Čelik. Zeničani i dalje pokazuju ambicije za vrh ljestvice, ali su ih dva uzastopna poraza (Radnički kući - 0:1, Gornji Rahić u gostima - 0:2) malo ohladila. Sigurno će poduzeti sve kako bi se s Tušnja vratili neporaženi. S druge strane, Tuzla traži pobjedu i tri boda jer previše zaostaje za vodećom Stupčanicom, čak osam bodova. Gornji Rahić nakon osam kola ima samo pet bodova pa će pod svaku cijenu tražiti pobjedu protiv gostiju iz Travnika.

Recimo da su utakmice 8. kola zbog tragedije s poplavama odgođene i igrat će se već u srijedu, 16. listopada (15 sati). Sastat će se: Jedinstvo – Gornji Rahić, Zvijezda – Radnik, Travnik – Radnički, Goražde – TOŠK, Čelik – Gradina, Budućnost – Stupčanica. Bratstvo će biti slobodno. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije