ne ide nikamo

Ekskluzivno doznajemo: Saudijci daju Daliću 20 milijuna dolara po sezoni, ali njegov izbor je – Hrvatska!

Zlatko Dalić
Marko Lukunic/PIXSELL
27.06.2024.
u 17:34

Al Ittihad zasad je samo pokazao interes, a nada se da će uskoro i službeno započeti pregovore Dalićem. Iako, neće im biti lako nagovoriti Dalića, jer je njemu Hrvatska apsolutno na prvom mjestu

Nogometni klub Al-Ittihad iz Jeddaha, jedan od državnih projekata Saudijske Arabije, silno želi za trenera dovesti Zlatka Dalića! Navodno, uopće ne pitaju za cijenu. U hrvatskom izborniku vide veliko trenersko ime, čovjeka koji ih može dovesti do novog iskoraka nakon što su prošle sezone u klub doveli igračke veličine poput Karima Benzeme N'Gola Kantea.

Koliko je Al-Ittihad financijski moćan, najbolje pokazuje da Benzema ima godišnju plaću od 100 milijuna dolara, a bivši trener Marcelo Gallardo imao je godišnja primanja od 24 milijuna dolara. S time da je Dalić, po uspjesima koje ima, neusporedivo bolji trener od Argentinca. I zato ne sumnjamo da je Al-Ittihad spreman barem jednaku plaću ponuditi i Daliću, koji već ionako jako dobro kotira u Saudijskoj Arabiji jer je ondje imao velike uspjehe na početku trenerske karijere vodeći Al Faisaly. Nakon toga, vodio je vrlo uspješno i Al-Hilal, saudijski klub koji nazivaju azijskim Real Madridom.

Al Ittihad zasad je samo pokazao interes, a nada se da će uskoro i službeno započeti pregovore s Dalićem. Iako, neće im biti lako nagovoriti Dalića jer je njemu Hrvatska apsolutno na prvom mjestu i želi je povesti i na trećem SP-u, 2026. godine u SAD-u i Kanadi. Daliću baš do kraja tog natjecanja traje aktualni ugovor s HNS-om. I ne brine ga to što je barem 10-15 puta manje izdašan nego što bi dobivao od Saudijaca.

Podsjetimo, Dalić je nakon SP-a u Rusiji imao ugovor na stolu od Kineza vrijedan 10 milijuna dolara po sezoni, pa nije ni trepnuo, već je odlučio nastaviti na klupi Hrvatske. Neki su mu poručili da je "lud" zbog toga, ali presudile su emocije prema hrvatskoj reprezentaciji. I dobro da jesu, jer bez Dalića na klupi teško bismo stigli do bronce u Kataru.

Inače, Al-Ittihad su u povijesti vodili i Tomislav Ivić, Luka Peruzović, Matjaž Kek, Slaven Bilić. Saudijci se nadaju da će se toj listi uskoro pridružiti i Zlatko Dalić. Mi se pak nadamo da ipak neće, a poznavajući Zlatka Dalića, njemu je najveći izazov pomladiti Hrvatsku te je odvesti na novi veliki turnir.

 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije