Fantastični Hercegovac (27) zaradit će ogroman novac novim ugovorom

Ivica Zubac
01.09.2024.
u 09:27

Ivica Zubac (27), prvi centar hrvatske reprezentacije, godinu dana prije isteka aktualnog ugovora produžio je vjernost LA Clippersima na još tri godine. Bila je to želja kluba iz Los Angelesa koju je Zubac objeručke prihvatio jer u najvećem gradu sunčane Kalifornije ima kuću i zacijelo mu se ne seljaka.

A tu vjernost njegov će klub između 2025. i 2028. godine platiti 58,6 milijuna USD. S plaćom koju će primiti ove sezone to će biti 70 milijuna za četiri sljedeće sezone.

Po aktualnom kolektivnom ugovoru NBA lige i igrača, ovih 58,6 milijuna USD maksimalan je ugovor za igrača njegova statusa. Pred Ivicom je sedma sezona u Clippersima za koje je prošle sezone ostvarivao prosjek od 11,7 koševa i 9,2 skokova. A u doigravanju protiv kasnijeg finalista Dallasa, Zubac je prosječno zabio 16,2 koševa po susretu.

Podsjećamo, 2018. Clippersi su Zupca preuzeli od susjeda Lakersa, a on se u međuvremenu nametnuo kao jedan od boljih teških centara lige.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije