Manchester City

Gvardiol neće igrati sljedeću utakmicu? Otkriveno i zašto

Joško Gvardiol
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
23.10.2024.
u 07:14

Gvardiol je zaista nezamjenjiv, ali njegov trener vjerojatno ima pravo kada govori da u tom ritmu neće izdržati ludi tempo sezone.

Utakmica koju Manchester City ove srijede od 21 sat igra protiv praške Sparte u Ligi prvaka dolazi u idealno vrijeme za Pepa Guardiolu i njegov stroj. Nakon teških zadaća i dramatičnih završnica poput one u zadnjem prvenstvenom kolu protiv Wolverhamptona, sada slijedi naoko malo lakši protivnik. A Guardiola je na današnjoj službenoj press-konferenciji uoči utakmice dao naznačiti da će odmoriti neke od svojih udarnih vedeta.

Tako je primjerice jednom rečenicom najavio da od prve minute u europskom dvoboju vjerojatno neće nastupiti Joško Gvardiol. Hrvatski reprezentativac i najskuplje plaćeni obrambeni igrač na svijetu mogao bi dobiti blagu poštedu, iako igra u fantastičnoj formi. Njegov pogodak protiv Wolvesa slabijom nogom u suprotne rašlje i daje je viralan, a u zadnje četiri utakmice zabio je dva pogotka i bio neprelazan u zadnjoj liniji.

Ove sezone u osam utakmica odigrao je svih 90 minuta, a startao je na šest od zadnjih sedam utakmica. Gvardiol je zaista nezamjenjiv, ali njegov trener vjerojatno ima pravo kada govori da u tom ritmu neće izdržati ludi tempo sezone.

"Joško ne može igrati sve utakmice, svaka tri dana. Zato nam treba Nathan (Ake), u protivnom nećemo moći biti konkurentni do kraja sezone. Najvažnija stvar je imati spremne i zdrave igrače", rekao je Guardiola na konferenciji za medije uoči Cityjeve utakmice sa Spartom Prag u Ligi prvaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije