Promjene nisu velike, ali su izazvale ogromne kontroverze

Himna Lige prvaka je promijenjena, fanovi razočarani

Liga prvaka
ilustracija
22.08.2024.
u 10:32

Liga prvaka ove sezone doživjela je revolucionarnu promjenu. Nakon 33 godine tijekom kojih se osnovni dio igrao po skupinama, Liga prvaka postaje doista liga. Od ovog rujna će svih 36 klubova igrati po ligaškom sistemu.

No, sinoć je otkriveno da to nije jedina promjena koju je doživjelo najatraktivnije i najprestižnije klupsko nogometno natjecanje. Na prvim utakmicama zadnjeg pretkola Lige prvaka se na stadionima Young Boysa, Malmöa, Midtjyllanda i privremenom kijevskog Dinama moglo čuti da se najpoznatija nogometna himna promijenila prvi put otkako je 1991. promovirana. 

 

 

Promjene nisu velike, ali su izazvale ogromne kontroverze. Stihovi himne, pjevani na engleskom, francuskom i njemačkom, službenim jezicima UEFA-e, ostali su nepromijenjeni. Ali zato su promijenjeni akordi i legendarna melodija, koja je ubrzana u odnosu na originalnu, a dodani su joj i efekti, piše Index.hr.

Iako je simbol Lige prvaka pretrpio daleko manje promjene nego samo natjecanje, nogometni fanovi ogorčeni su novom verzijom stare i obožavane himne. 

Na društvenim mrežama ne da nitko nema lijepe riječi za promijenjenu himnu Lige prvaka, nego vladaju bijes i ogorčenje. "Promijenili su himnu Lige prvaka. Nogomet je službeno umro. Počivao u miru", jedan je od komentara. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije