DAVIS CUP

Hrvatska svladala Litvu 4-0! Pavić i Poljičak osigurali plasman u tenisku elitu

tenis hrvati
Sanjin Strukic/PIXSELL
14.09.2024.
u 20:12

U petak su prva dva boda za Hrvatsku osigurali Borna Gojo 6-4, 6-2 pobjedom protiv Gaubasa te Duje Ajduković koji je sa 7-5, 6-7 (6), 6-2 nadigrao Butvilasa

Hrvatska muška teniska reprezentacija pobijedila je Litvu sa 4-0 u susretu Svjetske skupine I Davis Cupa koji se igrao u Varaždinu. Treći bod Hrvatskoj koja je time pobjegla na nedostižnih 3-0 i time osigurala da će u veljači sljedeće godine igrati u najvišem razredu najcjenjenijeg teniskog ekipnog natjecanja donijeli su Mate Pavić i Mili Poljičak.

U dvoboju parova su sa 6-4, 1-6, 6-3 svladali Edasa Butvilasa i Viliusa Gaubasa, dok je u posljednjem dvoboju koji mije imao rezulttsku važnost Matej Dodig nadigrao Gaubasa sa 6-3, 6-4. U petak su prva dva boda za Hrvatsku osigurali Borna Gojo 6-4, 6-2 pobjedom protiv Gaubasa te Duje Ajduković koji je sa 7-5, 6-7 (6), 6-2 nadigrao Butvilasa.

Tenisači SAD-a osvojili su prvo mjesto u skupini C Davis Cupa koja se igra u Zhuhaiju nakon što su u susretu 3. kola svladali Njemačku sa 2-1. I prije ovog dvoboja obje su te reprezentacije osigurale prva dva mjesta u skupini koja vode na završnicu u Malagi od 19. do 24. studenoga, pa su u međusobnom susretu odlučivali samo o tome koja će selekcija napustiti Zhuhai neporažena, a koja s omjerom 2-1.

Amerikanci su pobjedu osigurai već nakon pojedinačnih mečeva, prvo je Reilly Opelka sa 6-7 (4), 7-6 (9), 6-3 nadigrao Henrija Squirea, da bi potom Brandon Nakashima bio bolji od Maximiliana Marterera sa 6-4, 6-2. U posljednjem dvoboju su Kevin Krawietz i Tim Puetz svladali Austina Krajiceka i Rajeeva Rama sa 6-1, 7-6 (4) za konačnih 2-1. U skupini u Zhuhaiju su još Slovačka i Čile koji su na omjeru 0-2 prije međusobnog dvoboja u nedjelju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije