Baždarević

“Irci su oslabljeni? Vidjet ćete kako je teško igrati s njima”

baždarević
04.11.2015.
u 06:15

Posljednji popis kandidata za dres reprezentacije BiH u ovoj godini, kako se i očekivalo, nije donio velika iznenađenja. Izbornik Mehmed Baždarević oslonio se na one igrače koji su igrali tijekom cijelih kvalifikacija. U odnosu na popis za Wales i Cipar, nema Stojana Vranješa i Semira Štilića, a otkako je debitirao protiv Andore, nema ni Marija Vrančića koji i ne igra pretjerano za Darmstadt.

Bešić može igrati uzvrat

Očekivano, na popisu je veznjak Evertona Muhamed Bešić koji će moći nastupiti tek u uzvratu, ako i tada bude dovoljno spreman za igru s obzirom na ozljedu koju je tek zaliječio, a izbornik je procijenio kako je nabrojenih 28 igrača trenutačno najbolje što BiH ima. - Sada nam jedino preostaje završiti posao. Igrači su napravili mnogo dobrih stvari otkako smo se prvi put sreli i doveli smo se u situaciju da sami odlučujemo o svojoj sudbini, kazao je Baždarević koji će popis od 28 igrača skratiti za nekoliko imena nakon vikenda. - Situacija je mnogo bolja nego uoči Walesa i Cipra. Igrači su standardniji, igraju češće i u dobroj su formi, što je jako bitno jer su Irci zaista jaki, riječi su bh. izbornika koji se ne zamara irskim problemima s ozljedama. Već nam je rekao kako je pomalo ljut što se u javnosti stvara slika da dolaze desetkovani, što nije istina s obzirom na to kako će im sigurno nedostajati tek dvojica - O’Shea i Walters, koji imaju kartone.

Irci željni EP-a

- Ne želim nikome probleme s ozljedama, a ako budu oslabljeni, to će nam vjerojatno donekle olakšati stvari. Znamo da su kao nacija puni želje i upornosti i nama neće biti lako. Ne smijemo se zavaravati jer Irci na svakoj poziciji imaju dobre igrača. Uostalom, vidjet ćete koliko su snažni i jaki te kako je teško igrati protiv njih. Naravno, mi ćemo se spremiti i dat ćemo sve od kako bismo ostvarili povoljan rezultat, najavio je Baždarević. Prva utakmica dodatnih kvalifikacija je 13. studenog u Zenici, a uzvrat tri dana kasnije u Dublinu. Novinarima se obratio glavni tajnik bh. kuće nogometa Jasmin Baković koji je iznio niz tehničkih detalja, ali i odgovorio na pitanje vezan uz ugovor Baždarevića. - Izbornik ima važeći ugovor u kojem postoji klauzula da će voditi momčad u utakmicama dodatnih kvalifikacija i ako se plasiramo na Euro. U isto vrijeme smo vodili pregovore o novom ugovoru u kvalifikacijama za SP u Rusiji i sve što mogu reći je kako postoji volja da se suradnja nastavi, najavio je Baković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije