Liga nacija

BiH minimalno poražena od Njemačke u Zenici

bih - njemačka
Klix.ba
11.10.2024.
u 22:45

U 70. minuti BiH se uspijeva vratiti u život, pošto gol za 2:1 nakon velikog skoka postiže Edin Džeko!

Nogometaši reprezentacije Bosne i Hercegovine poraženi su večeras od Njemačke u meču 3. kola nove sezone Lige nacija, a Elf je na Bilinom Polju slavio rezultatom 2:1.

Bolje su u utakmicu ušli rastrčani i borbeni igrači BiH, koji su imali inicijativu u prvih petnaestak minuta utakmice, a prijetili su dobrim udarcem Ivana Bašića iz slobodnjaka sa skoro 30 metara.

Bašić je tada šutirao jako dobro, ali lopta je završila tik pored stative gola Alexandera Nubela. U 15. minuti prvi put prijete Nijemci. Odbila se lopta nakon jednog ubačaja do Maximiliana Mittelstadta, ali on neometan s 13 metara nju šalje visoko preko gola, piše Klix.ba.

Četiri minute kasnije šut Joshue Kimmicha ide pored gola, a sredinom poluvremena topovski udarac Pascala Grossa završava tik uz stativu gola Nikole Vasilja. U 30. minuti je zakazala obrana Zmajeva. Gol je postigao Deniz Undav, a svemu je prethodila sjajna akcija gostiju i maestralan potez Floriana Wirtza.

Uslijedila je u 35. minuti kolosalna šansa za BiH, za kojom će Zmajevi dugo žaliti. Sead Kolašinac je u munjevitom napadu izbacio Ermedina Demirovića oči u oči s Nubelom, ali bh. napadač pogađa prečku!

Samo minut kasnije je BiH kažnjena, pošto Undav stiže do svog drugog gola i duplira prednost Njemačke. Finiš poluvremena donio je totalnu dominaciju Elfa, a pravo je čudo kako BiH u tim trenucima nije primila i treći gol.

Dominacija Njemačke nastavljena je i u drugom poluvremenu, a u 57. minuti je VAR intervencijom poništen gol Undava za hat-trick, da bi u 68. minuti poništen i gol Sergea Gnabryja.

Potom u 70. minuti BiH uspijeva vratiti u život, pošto gol za 2:1 nakon nebeskog skoka postiže Edin Džeko! Asistenciju je upisao Benjamin Tahirović. Do kraja je ostalo 2:1 i Njemačka je zasluženo odnijela sva tri boda iz Zenice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije