TRENER DINAMA

Jakirović: Jako je malo slabosti u Bayernovoj igri

Sergej Jakirović
Marko Lukunic/PIXSELL
17.09.2024.
u 09:27

Trener hrvatskog prvaka, zagrebačkog Dinama Sergej Jakirović bio je pun hvale za svog prvog suparnika u ovosezonskoj nogometnoj Ligi prvaka, njemačkog giganta Bayern uoči njihovog dvoboja koji je na programu u utorak u Muenchenu.

"Sjajna je utakmica pred nama, dvoboj protiv velikog suparnika, protiv momčadi koja je baš strašna, dobro posložena, koja je dominantno ušla u Bundesligu. Kad ih analizirate, ne znate odakle krenuti kada vidite svu tu kvalitetu. Bez obzira na to što nam je i sam plasman u Ligu prvaka veliki uspjeh, naša ambicija ne smije tu prestati, moramo težiti igrati hrabro, odlučno, otežati suparniku koliko god je to u našoj moći. Bitno je da pomažemo jedni drugima. Sigurno je da ćemo većinu utakmice biti podređeni, kad u analizi vidite da uz takav njihov presing nijedan suparnik nije imao običan kontinuirani napad jasno je kolika je Bayernova moć. Ali nadam se da ćemo uspjeti odgovoriti u nekim dijelovima utakmice, da vidimo možemo li i koliko parirati i, naravno, da u tranziciji nakon osvojene lopte pokušamo ugroziti Bayern", istaknuo je Jakirović na službenoj konferenciji za medije dan uoči utakmice, javlja Hina.

Bayern je u sezonu pod vodstvom novog trenera Vincenta Kompanyja krenuo s tri pobjede u prvenstvu te se nalazi na vrhu ljestvice s dva boda više od prvih pratitelja Borussije iz Dortmunda i RB Leipziga, a u te je tri utakmice postigao 11 golova.

Domaće je novinare posebno zanimalo mišljenje trenera Jakirovića o ulozi Harryja Kanea u momčadi Bayerna.

"Jako je malo slabosti u Bayernovoj igri. Što se tiče Kanea, ima veliku slobodu, dosta rotiraju u sredini, u međuprostorima. Obično kad se Kane spusti onda Jamal Musiala ili Michael Olise napadaju njegov prostor tako da će biti jako važna komunikacija na terenu koliko je moguće s obzirom na to da će vjerojatno biti pun stadion. Morat ćemo preuzimati.. Naravno, bitna je maksimalna kontrola nad Kaneom u kaznenom prostoru jer je rođeni strijelac koji daje jako puno golova u sezoni", kazao je Jakirović koji je svjestan toga kako će Dinamo u Ligi prvaka morati igrati potpuno drugačije no što je to slučaj u domaćim natjecanjima.

"Očekujemo presing Bayerna, to je jedan problem s kojim se ne susrećeš u HNL-u. Mi dosta radimo na mehanizmima otvaranja, stvar je nekad i pozicioniranja. Jako je važna igra na loptu, da budemo hrabri s njom u posjedu i da možemo igrati pod pritskom. Ako to povežemo, onda možemo napraviti probleme. Bitno je da se ne skrivamo i da uživamo u igri koliko god će biti teško. Jedna su od najboljih momčadi na svijetu, imamo stvarno posla s jako dobro izbalansiranim suparnikom koji ima jako puno eksplozivnosti, brzine, a tehničke karakteristike su mu savršene", dodao je Jakirović.

I jedan od iskusnijih u momčadi Dinama, dokapetan Bruno Petković sličnog je mišljenja kao i trener.

"Igramo protiv odlične momčadi, a kad vidim komunikaciju u našoj svlačionici drago mi je da nismo zadovoljni samim time što smo došli ovdje. Svjesni smo Bayernove kvalitete, jedna su od najboljih momčadi na svijetu, ušli su u ovu sezonu jako dobro. Svjesni smo i svojih kvaliteta, trebamo igrati na svoje karte, pokušati izvući bod ili bodove. Sigurno je da bih bilo kakav osobni učinak, bilo gol ili asistenciju, radije prepustio tome da momčad uzme bod ili bodove. Bitan je dobar rezultat. Timski sam igrač, najvažnija je momčad, a moj učinak dolazi kasnije", smatra Petković.

Dinamo je u Muenchen stigao nakon poraza od Hajduka u prvenstvu nakon kojega je izgubio prvo mjesto na ljestvici.

"Ne bih se složio da je dobro što smo izgubili. Bila je to čudna utakmica, na rijetke trenutke sam dobio dojam da nas Hajduk može ugroziti, bez obzira na to što naprijed nismo puno napravili. Imali smo previše ofenzivaca koji nisu bili raspoloženi, ali svejedno ne smiješ izgubiti takvu utakmicu. Ako ti ne ide prema naprijed, trebaš osvojiti bod. Ali da se ne vraćamo previše na prošlu utakmicu. Okrećemo se Muenchenu, ne treba nam posebna motivacija. Samo ću reći da smo dobro analizirali utakmicu protiv Hajduka, a analizirat ćemo još, da vidimo što smo radili loše. Ima još jako puno kola u prvenstvu da izravnamo račune", zaključio je Petković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije