DINAMOV STRATEG

Jakirović je bio na rubu otkaza, a onda je u 32 utakmice nanizao nevjerojatnu statistiku

Sergej Jakirović
Marko Lukunic/PIXSELL
30.08.2024.
u 08:39

Nekako smo uvjereni da bi današnji Jakirović, nakon pobjede od 2:0 u prvoj utakmici protiv PAOK-a, i iz Soluna otišao s rukama u zraku

Sergej Jakirović odličan je primjer kako je svakom treneru jedna od najbitnijih stvari koje mu klupski čelnici mogu ponuditi – vrijeme. Nema onoga tko preko noći može izgraditi momčad, a u tom procesu izgradnje vrhuške klubova (pre)često izgube strpljenje i riješe se trenera. Na rubu otkaza tijekom prošle sezone bio je i Sergej Jakirović, zasigurno je održan pokoji sastanak na temu njegova otkaza, a na sreću Dinama, njegovih čelnika i navijača, Jakir je ostao.

Njegov dolazak iz Rijeke u Maksimir sam po sebi bio je turbulentan, a takav je bio i njegov početak na klupi plavih. U prvih 18 susreta pod njegovim vodstvom Dinamo je izgubio čak 6 utakmica! Dakle, svaku treću. U tom razdoblju izgubio je od praške Sparte i ispao iz EL-a, u domaćem prvenstvu skalp su mu skinuli Hajduk i Gorice, a u Konferencijskoj ligi dvaput Viktorija, jednom čak i Ballkani. I sam je vjerojatno bio svjestan da nakon toga pleše po rubu otkaza, ali u njemu je tada očito proradio neretvanski inat. Još je jače prionuo poslu i najavio:

– Izvući ćemo se iz ovoga, bit ćemo puno bolji. A što se otkaza tiče, to je pitanje za Upravu.

 

Dobio je novu, vjerojatno zadnju šansu, a iskoristio ju je na najbolji mogući način. Od tog poraza protiv Viktorije, u svim natjecanjima s klupe je vodio 40 utakmica i upisao svega dva poraza, od Lokomotive u HNL-u i protiv PAOK-a u KL-u. I nekako smo uvjereni da bi današnji Jakirović, nakon one odlične utakmice protiv grčkog kluba u Maksimiru i pobjede od 2:0, i iz Soluna otišao s rukama u zraku.

U tom nizu u Maksimiru su se slavila neka lijepa dostignuća kao što su prezimljavanje u Europi, izbacivanje Betisa, dvije pobjede protiv Hajduka u Splitu u samo četiri dana, gostujuća pobjeda u Rijeci, dvostruka kruna, a sada, eto, i ulazak u novu Ligu prvaka. I njegova momčad danas izgleda moćno i goropadno, razigrana je i rastrčana, efikasna i dobro se brani. Gledajući od prošle sezone, Dinamo je na nizu od 20 utakmica bez poraza (18 pobjeda i dva remija, protiv Rudeša i Rijeke). Uzmemo li u obzir samo ovu sezonu, plavi u šest utakmica imaju isto toliko pobjeda uz gol-razliku 17:2. Djeluje zaista impresivno, a velike zasluge zasigurno idu i treneru koji je pokazao kako zna i može stvoriti veliku momčad. Naravno, i rezultat.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije