POSLAN KUĆI

Konačno poznato zbog čega je kontroverzni sudac otjeran s Eura nakon utakmice Hrvatske i Italije

sudac Makkelie
Annegret Hilse/REUTERS
29.06.2024.
u 13:31

Napadač vatrenih Andrej Kramarić u 52. minuti pucao je na vrata Italije, pri čemu se lopta odbila i u ruku pogodila veznjaka Davidea Frattesija.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i hrvatski reprezentativci bili su ljutiti što je Makkelie odredio osam minuta sudačke nadoknade te su smatrali da je trebao pokazati najviše šest minuta. Talijanski Corriere dello Sport otkriva je zašto je Uefa potjerala Makkelieja natrag u Rotterdam. Glavni razlog nije osam minuta sudačke nadoknade, što su mnogi smatrali da je bilo predugo, već pomalo nevjerojatna situacija.

Napadač vatrenih Andrej Kramarić u 52. minuti pucao je na vrata Italije, pri čemu se lopta odbila i u ruku pogodila veznjaka Davidea Frattesija. Makkelie nije odmah donio odluku o kaznenom udarcu, već je pričekao asistenciju VAR-a, a zatim i sam pogledao snimku, pa pokazao na bijelu točku. Modrić je izveo penal, koji je Gianluigi Donnarumma obranio, ali svima je bilo nevjerojatno kako Nizozemac nije odmah pokazao na bijelu točku.

Šef Uefiinih sudaca, Talijan Roberto Rosetti, rekao je kako je to 'savršena VAR intervencija. ali više vole da suci samostalno vide određene situacije na terenu kada imaju odličnu poziciju' prenosi Corriere dello Sport i tvrdi da je to razlog Makkelijeva kraja na Euru, a ne sudačka nadoknada od osam minuta kako se prije govorilo.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije