FALIT ĆEŠ, BROZ

Marcelo Brozović se oprostio emotivnom porukom, komentari navijača ne prestaju

Marcelo Brozović
Karina Hessland/REUTERS
14.08.2024.
u 17:23

Bilo mi je zadovoljstvo raditi sa svim izbornicima, od Nike Kovača koji mi je prvi dao priliku, preko Ante Čačića s kojim smo igrali odličan nogomet u Francuskoj do Zlatka Dalića s kojim smo ostvarili nezapamćene uspjehe

Gotovo od samog početka reprezentativne karijere bio je u prvom sastavu, zabilježio 99 nastupa, sedam golova, hrpu pretrčanih kilometara, ma najveći maratonac u povijesti hrvatskog nogometa, Marcelo Brozović. Istina je da odlaskom u Al Nassr više nije bio onaj stari "Broz" jer se nije trebao puno truditi i mučiti za velike rezultate kao u doba dugogodišnjeg igranja za Inter.

"Poznajete me dovoljno dobro da znate kako nisam od puno riječi, pa bi zapravo za ovo oproštajno pismo bila dovoljna i samo jedna brojka. 99. Toliko sam puta imao čast nastupati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, i s tim brojem ću završiti reprezentativnu karijeru. Za Hrvatsku sam uvijek davao sto posto truda, energije, snage i strasti. To je standard koji su postavili brojni veliki igrači prije mene, standard kojem smo stremili svi u ovoj nezaboravnoj generaciji i standard kojem moraju težiti svi koji dolaze. Osjećam da sam s Hrvatskom prošao i ostvario sve što sam ikada mogao poželjeti i da je vrijeme za nove snage koji će dati tih sto posto jer je jedino to dovoljno dobro kada nastupate za Hrvatsku. 99 utakmica. Natjecateljski debi protiv Brazila na otvaranju Svjetskog prvenstva u Brazilu. Srebrna medalja u Rusiji. Brončana medalja u Kataru. Srebro u Rotterdamu. Dočeci nakon svjetskih medalja. Puno slatkih, velikih i dramatičnih pobjeda, ali i neki bolni porazi. Puno klizećih startova i još više pretrčanih kilometara. To su najupečatljivije, najdraže i najposebnije uspomene mojeg nogometnog života i beskrajno sam zahvalan što sam imao privilegiju biti dio ove ekipe. Nemoguće se u ovakvom pismu zahvaliti svakome pojedinačno, jer u nogometnom životu morate imati sreću biti okruženi s puno kvalitetnih ljudi da biste uspjeli, od trenera preko suigrača do liječnika, fizija, ekonoma i svih ostalih.A u hrvatskoj reprezentaciji su - najbolji od najboljih. Bilo mi je zadovoljstvo raditi sa svim izbornicima, od Nike Kovača koji mi je prvi dao priliku, preko Ante Čačića s kojim smo igrali odličan nogomet u Francuskoj do Zlatka Dalića s kojim smo ostvarili nezapamćene i izvanredne uspjehe. Hvala njima i svim članovima stožera, kao i ekipi iz Saveza, jer svi zajedno pomažu u kreiranju tog pobjedničkog, ugodnog i obiteljskog ozračja u reprezentaciji", napisao je Brozović.

"Hvala na toliko radosnih trenutaka i sretno ti".

 

"Hvala, legendo".

"Pozdrav najvećoj legendi i hvala na svemu".

"Doktore, hvala na svemu".

Redali su se komentari navijača na Brozovićevu objavu, a javili su se i njegovi nekadašnji suigrači iz reprezentacije.

- Gospodski! Bravo Broz. Vidimo se u kafiću Epic Broz - napisao mu je Dejan Lovren.

- Grande hvala ti na svemu - poručio je Darijo Srna.

Možda je nakon odlaska u Al Nassr pao svojom kvalitetom, možda je zbog toga u zadnjih nekoliko utakmica za reprezentaciju bio igrač manje, ali jedan je od najvećih u povijesti nogometa, dvostruki je to osvajač medalja s velikih natjecanja i jedan od najzaslužnijih za osvajanje istih. Nema mu se što zamjeriti nego samo nakloniti.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije