NOGOMETNA ELITA U POSAVINI

Među 20-ak dječaka u Madrid kod Reala idu i oni iz Posušja i Orašja

11.07.2024.
u 15:58

U Orašju je uspješno okončan kamp Real Madrid Fondacije za 73 mlada i talentirana nogometaša od šest do 17 godina, a tajnama nogometa učio ih je licencirani trener Javier Ochandiano

Najtrofejniji nogometni svjetski klub Real Madrid u Orašju je prenosio znanja preko svoga licenciranog trenera Javiera Ochandiana. Stručno i kompetentno u proteklih pet dana radio je Ochandiano s pomoćnim trenerima i demonstrirao nogometnu metodologiju na oraškome stadionu Goal u organizaciji HNK Orašje i voditelja kampa za 73 dječaka u dobi od šest do 17 godina Damira Dominkovića. Sudionici kampa bili su podijeljeni u tri dobne skupine, a posljednji dan ekipe su odigrale međusobne utakmice. I to nije sve jer nekim će se dječacima ostvariti san zaigrati u Madridu i pogledati utakmicu Reala. Dominković nije skrivao zadovoljstvo projektom.

Nogometni talenti

- Vjerujem da naše Orašje, uz Posušje, kao jedini grad u Bosni i Hercegovini može biti ponosno što je u svome sportskom objektu ugostilo kamp Real Madrida, najboljeg kluba 20. stoljeća prema izboru FIFA-e. Orašje se dosad potvrdilo kao sredina koja je uvijek davala puno nogometnih talenata i reprezentativaca, pa nas i ne iznenađuje što smo mi bili njihov odabir. Bilo je naporno, ali se isplatilo kada smo dobili povratnu informaciju od djece i roditelja te njihov osmijeh, zadovoljstvo i pohvale. Moram zahvaliti agenciji "Bee free football" i vlasniku Zlatku Mariću koji su u suradnji s Real Madrid Fondacijom omogućili vrhunski događaj u gradu na Savi - kazao je Dominković te također zahvalio gradonačelniku Orašja Marijanu Oršoliću i predsjedniku Vlade Posavske županije Đuri Topiću za doprinos organiziranju ovakva događaja.

Tomislav Filipović, zastupnik kampova Real Madrida za Hrvatsku, BiH i Srbiju, također je zadovoljan održanim kampom u Orašju.

- Kroz praćenje treninga i rad s djecom svidjela mi se metoda rada u kojoj trener Javier Ochandiano jako inzistira na igri dva-tri dodira i dosta trčanja bez lopte - rekao je Filipović i zahvalio roditeljima na praćenju želja svoje djece.

Putovanje u Madrid

Nakon kampova u Slatini, Belišću i Vukovaru idući je kamp planiran u Cerni, a sredinom kolovoza planirano je putovanje za Madrid, gdje će dječaci pogledati jednu utakmicu Real Madrida i tamo odigrati dvije prijateljske utakmice.

- Ovisno o broju djece koju ćemo izabrati u osam gradova - šest iz Hrvatske te Posušja i Orašja iz BiH, krenut ćemo s 20-ak njih. Vjerujem da su roditelji i djeca sretni i zadovoljni i da ćemo nastaviti zajedničku suradnju kako bi netko od malih nogometaša ostvario svoj dječački san i danas-sutra krenuo stazama Šukera i Modrića, a u krajnjem slučaju završio u Dinamu ili Hajduku - poželio je Filipović za sudionike ovogodišnjeg kampa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije