Moralna odgovornost

Nadzorni odbor NK Široki Brijeg podnio neopozive ostavke

25.09.2024.
u 13:48

Predsjednik Nadzornog odbora Nogometnog kluba Široki Brijeg Hrvoje Galić, te članovi ovog tijela Ivica Krešić i Ivan Cigić u srijedu su podnijeli neopozive ostavke.

"Iako Nadzorni odbor nema nikakvu operativnu ulogu u funkcioniranju Kluba, sama činjenica da smo izabrani da nadziremo rad Upravnog odbora i direktora Kluba, jasno govori da smo dužni poduzeti nešto kako bi svima ukazali da je krajnje vrijeme da se poduzme sve da bi se spasio ovaj klub i omogućilo njegovo uspješno funkcioniranje. Osjećamo moralnu odgovornost da podnesemo ostavke na svoje funkcije jer je očigledno da NK Široki Brijeg ne ide u smjeru kako je to bilo zamišljeno prilikom našeg izbora u Nadzorni odbor Kluba, niti funkcionira u skladu s odredbama svog statuta koji je i bio osnova našeg izbora na te funkcije", navodi se u priopćenju članova Nadzornog odbora kojeg prenosi NK Široki Brijeg.

Navode kako nakon gotovo dvije godine od njihovog imenovanja na označene funkcije NK Široki Brijeg, niti organizacijski, niti rezultatski nije na onoj razini na kojoj su oni htjeli da bude.

"Zbog toga smatramo da je i s moralne i s ljudske strane red da se povučemo s funkcija na koje smo bili izabrani. Postoji mnogo opravdanih i neopravdanih razloga zašto je to tako, međutim to ne mijenja činjenicu da se dalje, na ovaj način, ne može uspješno funkcionirati i da Klubu trebaju korjenite promjene na svim nivoima njegovog funkcioniranja. Iskreno se nadamo da u ovom gradu još uvijek ima dovoljno novih ljudi kojima je istinski stalo do našeg kluba i da se neće držati sa strane i promatrati kako stvari idu u krivom smjeru, nego će se aktivno uključiti u rješavanje svih problema koji ovaj klub opterećuju već dugi niz godina", stoji u priopćenju.

Također, naglasili su da će Klub, kao i do sada "imati njihovu punu podršku i potporu bez interesa, u formi iskrenih navijača koji ne žele dopustiti da ponos ovog grada izgubi sav svoj sjaj".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?