DOMINIK VUJANOVIĆ

Nakon oca, prvi će put u povijesti Širokog i sin nositi kapetansku vrpcu

HKK Široki
HKK Široki
10.10.2024.
u 19:03

Na Pecari se očekuje uzbudljiv susret i bez izrazitog favorita, a širokobriješku momčad predvodit će mladi Dominik Vujanović, koji je dobio povjerenje trenera Ivana Velića i postat će novi kapetan Širokog

Košarkaši Širokog TT Kabela i banjolučkog Borca susretom na Pecari u petak, 11. listopada otvorit će 28. izdanje prvenstva košarkaša BiH. Te su dvije momčadi već krenule u natjecateljski dio odigravši prvo kolo regionalne ABA 2 lige, gdje je Borac uzeo bodove od Ilirije u Ljubljani, a Široki doživio tijesan poraz u Bitoli od Pelistera. Susret u Širokom Brijegu bit će i humanitarnog karaktera jer će sav prihod od prodanih ulaznica ići u korist obitelji stradalih u nedavnim velikim poplavama u dijelovima BiH.

Na Pecari se očekuje uzbudljiv susret i bez izrazitog favorita, a širokobriješku momčad predvodit će mladi Dominik Vujanović, koji je dobio povjerenje trenera Ivana Velića i postat će novi kapetan Širokog. Bit će to prvi put u povijesti širokobriješkog kluba da će, nakon oca, i sin nositi kapetansku vrpcu. Njegov se otac Damir, nakon sjajne igračke karijere u kojoj je jedno vrijeme bio i kapetan momčadi, posvetio trenerskom poslu i, uz sadašnjeg trenera Širokobriježana Ivana Velića, čovjek je s najviše osvojenih klupskih trofeja. Novi kapetan Širokog iznimno je počašćen ulogom koju mu je dodijelio trener Velić.

- Trenerovo povjerenje u vidu kapetanske vrpce samo po je sebi napredak, a ujedno i ostvarenje još jednog dječačkog sna i odgovornost kako prema momčadi tako i prema voljenom klubu - kazao je za klupsku stranicu novi kapetan Širokog.

Prvenstveni debi u najjačoj košarkaškoj ligi BiH odigrat će Mostar koji će biti domaćin Radničkom iz Bijeljine. Košarkaši Posušja, zbog još nezavršenih radova oko promjene parketa u svojoj dvorani, susret prvoga kola odigrat će u Grudama protiv Mladosti iz Mrkonjić Grada. Bosna je kao domaćin izraziti favorit protiv Proma iz Donjeg Vakufa.

Vrlo neizvjesni susreti očekuju se u Tuzli između Slobode i Sparsa te u Istočnom Sarajevu između Slavije i novog prvoligaša Jahorine. Ništa manje uzbudljiv i neizvjestan susret očekuje se u Žepču, gdje će Orlovik ugostiti Leotar iz Trebinja. Prvo kolo: petak, 11. listopada: Široki TT Kabeli - Borac (18 sati); subota, 12. listopada: Mostar - Radnički (19), Bosna - Promo (17), Orlovik - Leotar (18) Sloboda - Spars (19); nedjelja, 13. listopada: Posušje - Mladost (19.30), Slavija - Jahorina (20).

Inače, u dosadašnjih 27 odigranih prvenstava BiH Široki se s 11 titula najviše puta kitio naslovom prvaka. Odmah iza njega je Igokea, koja ih ima deset. Bosna je četiri puta bila prvak, dok su po jedanput najbolja košarkaška momčad u BiH bili Borac i Zrinjski. Kao i proteklih sezona, Igokea zbog igranja u najjačoj regionalnoj ligi neće igrati prvi dio prvenstva BiH pa će se momčad iz Laktaša uključiti tek u završnim borbama za prvaka države.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije