Osijek o kazni Uefe:

"Nakupili su se dugovi iz prošlosti. Izbjegli smo zabranu nastupa u Europi"

NK Osijek, 2023.
PIXSELL
04.03.2023.
u 13:35

Hrvatski prvoligaš NK Osijek dobio je poprilično žestoku kaznu od Uefe, radi se o 450 tisuća eura plus dodatnoj kazni od 150 tisuća eura. Radi se o nepodmirenim obavezama, ali iz kluba nas uvjeravaju kako nastupanje u europskim natjecanjima neće doći u pitanje. Dakle, Osječani moraju u iduće dvije sezone popraviti financijsku bilancu i neće biti nikakvih dodatnih sankcija od europske nogometne federacije.

- Nismo sretni zbog situacije u kojoj smo se našli i što nas je Uefa stavila pod financijski nadzor, ali činjenica je da u prošlosti neke svoje financijske obveze, zbog velikih ulaganja u prvu momčad i značajnog povećanja troškova izgradnje stadiona, nismo podmirili na vrijeme. Bili smo u konstantnoj komunikaciji s Uefom, znali koje su opasnosti i što je najvažnije, podmirenjem svojih obveza izbjegli zabranu nastupa u europskim natjecanjima - kažu iz Osijeka.

- Kako se u budućnosti ne bi ponavljale takve ili slične situacije, ove zime smo krenuli u racionalizaciju troškova, podmirili dugove koje smo imali prema drugim klubovima i skinuli Fifinu suspenziju. Činjenica da nas je Uefa stavila pod financijski nadzor nas ne veseli, ali vjerujemo da smanjenjem troškova te završetkom kapitalnog projekta, kao što je stadion u budućnosti nećemo imati ovakve ili slične probleme - poručili su nam iz prvoligaša s Drave.

Rijeka je dobila kaznu od 450 tisuća eura i uvjetnu suspenziju u europskim natjecanjima od jedne sezone, dakle, do iduće godine morali bi isplatiti sva dugovanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije