U samo jednom vikendu

Nastupili u Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj i BiH

24.02.2016.
u 08:00

Natjecatelji Judo kluba Borsa ovog su vikenda nastupili na četiri natjecanja, i to u četiri različite zemlje - Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj i u BiH, te je riznica Judo kluba Borsa bogatija za 21 odličje i jedan pehar.

Jaka konkurencija

“Pokal Guštanj (Ravne na Koroškem/Slovenija) je džudo turnir međunarodnog karaktera koji je ove godine okupio oko 400 natjecatelja iz devet zemalja, a JK Borsa se predstavio sa svojih 5 djevojčica, a osvojili su ukupno 7 odličja i jedan pehar.

Osvajači medalja su: Josipa Brvenik i Ana Zovko (zlato); Lana Rozić i Josipa Brvenik (srebro); Ana Ujdur, Karla Zovko, Lana Rozić (bronca). Josipa Brvenik proglašena je na tom turniru za najuspješniju natjecateljicu turnira u kategoriji djevojčica do 14 godina.

“5. memorijal Drago Krželj” je džudo turnir koji je održan u Splitu, a okupio je čak 274 natjecatelja iz BiH i Hrvatske. Mostarska Borsa se na ovom natjecanju predstavila s nekoliko svojih natjecatelja koji su baš na ovom “kulturnom” turniru tražili svoja prva iskustva. Osvojili su ukupno 10 odličja. Osvajači medalja su: Helena Čule (zlato), Martino Ćorić i Ivana Šarić (srebro): Filip Kolobarić, Mate Marić, Rade Vranješ, Helena Čule (konk. starijih), Martino Ćorić (konk. starijih) i Ivana Šarić (konk. starijih) (bronca).

Starija dob JK Borsa nastupila je na Prvenstvu Herceg Bosne za seniore, odnosno na kvalifikacijama za državno prvenstvo u dobi seniora. Na ovom turniru JK Borsa nastupio je sa svega nekoliko svojih natjecatelja jer prošlogodišnji osvajači medalja na državnom prvenstvu osigurali su izravni plasman. Osvajači medalja su: Jozo Zovko, Marija Zelenika i Ivana Šunjić (zlato); Mia Maksumić (srebro); Ilija Zelenika (bronca).

Aktivni na turnirima

Mostarci su nastupili na Europskom kupu za kadete - Firenca (Italija), a natjecatelji JK Borsa prošlog vikenda su također nastupili na Europskom džudo kupu za kadete gdje su tražili svoja prva iskustva na “velikim” natjecanjima. Idući europski kup za natjecatelje do 18 godina na kojem će nastupiti džudaši mostarske Borse održat će se 12. i 13. ožujka u Zagrebu.

Od početka 2016. godine mladi džudaši Borse nastupili su već na osam turnira i sudjelovali na dva međunarodna džudo kampa. Na ovaj način ovaj klub nastavio je biti aktivan na domaćoj i međunarodnoj sceni. Uz to, Borsa je već ostvarila velike uspjehe, a protječe tek veljača, što je praktično početak natjecateljske sezone za džudaše. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije