Mario Ivanković

Nekorektno govoriti o formi nakon jedne slabije izvedbe

21.10.2024.
u 13:15

Ono što Zrinjskom odgovara u ovom trenutku je i ne tako dobra forma ostalih momčadi koje se bore za vrh. Istina, Sarajevo je u međuvremenu lako pobijedilo Velež (4:0), ali ta momčad u devet utakmica ima i tri remija. Borac je zabilježio jedan poraz i jasno je kako će za tu momčad igranje prvenstva i europskih utakmica postajati teže

Zrinjski s osam odigranih utakmica i 22 osvojena boda trenutačno drži vrh prvenstvene ljestvice. Ostat će Plemići na vrhu bez obzira na ishod večerašnjeg (ponedjeljak) susreta s Igmanom (18 sati). Pitanje je samo mogu li se možda Mostarci sada početi odljepljivati od konkurencije. Nakon serije derbija koje je Zrinjski igrao prije prvenstvene mini stanke, slijedi mu, uvjetno rečeno, nekoliko laganijih utakmica. Prvu takvu Mostarci su već riješili protiv Radnika (2:0) prije nekoliko dana, dok je večeras protivnik na domaćem terenu Igman, još jedna momčad protiv koje će se, po inerciji, očekivati nova pobjeda. Ipak, takve je utakmice nekad teško igrati. Ono što Zrinjskom odgovara u ovom trenutku je i ne tako dobra forma ostalih momčadi koje se bore za vrh. Istina, Sarajevo je u međuvremenu lako pobijedilo Velež (4:0), ali ta momčad u devet utakmica ima i tri remija. Borac je zabilježio jedan poraz i jasno je kako će za tu momčad igranje prvenstva i europskih utakmica postajati teže.

- Naravno da pratimo igre konkurenata. Njihovi slabiji rezultati idu nam na ruku, ali ponovio sam to nekoliko puta, mi gledamo isključivo sebe i našu igru - kazao je trener Zrinjskog Mario Ivanković.

Ipak, Zrinjski nakon mini stanke nije bio u pretjerano dobroj formi. Protiv Radnika nije pružio pretjerano dobru igru iako je pobijedio, tako da izvedba s te utakmice može biti svojevrsna opomena pred Igman.

- Nije korektno pričati kako netko nije u formi nakon samo jedne utakmice. Ti momci su iznijeli ovih posljednjih nekoliko susreta i prvi su na ljestvici. Očito je protiv Radnika postajao određeni pad, ali vjerujem da će to u ponedjeljak biti puno bolje. Pojedinci su imali problema s ozljedama, recimo Ćuže, ali trebat će još malo vremena da se podigne forma - dodao je Ivanović.

Zrinjskom u ovom trenutku možda i najviše nedostaje Ćužin učinak. Taj, obično drugi najbolji igrač Zrinjskog očito se muči s pronalaskom forme, ali ne treba zaboraviti kako je riječ o igraču koji u bh. ligi ima mogućnost za 10 golova i 10 asistencija po sezoni. Tu je i povratnik Nemanja Bilbija, čiji učinak također nedostaje, ali s njim će se do kraja prvog dijela sezone i doziranjem njegove minutaže morati jako paziti. Ipak, ono što Zrinjski ima nakon niza pobjeda dobro je raspoloženje u momčadi, kao i činjenica da je ova momčad Plemića, praktički, u izgradnji - postoje određeni potencijal i rezerva koji još nisu došli do izražaja.

- Mogu reći da je raspoloženje odlično. Čak i u stanci, kada nije bilo utakmica, ozračje je bilo na razini. Očekivali smo zbog toga bolju predstavu protiv Radnika, gdje nismo bili baš najbolji. Međutim, sada smo napravili analizu tog susreta i u ponedjeljak očekujemo da će biti bolje, kako u fazi napada tako i u fazi obrane. Igman je bio pri dnu ljestvice, a onda je s četiri vezane pobjede skočio u sredinu ljestvice. U prošlom kolu imao je iznimno ozbiljna protivnika, ali i dalje smatram da je vrlo dobra momčad. Svjesni smo njegove kvalitete. Idemo utakmicu po utakmicu i nadamo se novoj pobjedi - zaključio je trener Zrinjskog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije