ČEKA SE SLUŽBENA POTVRDA

Nenad Bjelica trebao bi postati novi trener Dinama!

Nenad Bjelica
Goran stanzl/PIXSELL
25.09.2024.
u 14:25

Bjelica se tako očito vraća u Maksimir, nakon što je trener maksimirskog kluba bio od 2018. do 2020. godine

Nenad Bjelica, gotovo sigurno, bit će izabran za novog trenera Dinama. Ono o čemu se pričalo ovih dana, tijekom današnjeg dana dobilo je i potvrdu. Iz dobro obaviještenih izvora saznajemo da su ostali još samo detalji, odnosno da Bjeličin izbor još mora amenovati Izvršni odbor. Bjelica se tako očito vraća u Maksimir, nakon što je trener maksimirskog kluba bio od 2018. do 2020. godine.

S Dinamom se razišao u proljeće 2020. godine nakon što nije pristao na smanjenje plaće usred korone. S plavima je osvojio naslov prvaka 2018., nakon što je Jurčević već osigurao titulu, a onda je prvak bio i 2019. godine. Kup je osvojio 2018. pobjedom protiv Hajduka u Vinkovcima. S Dinamom je izgubio finale Kupa protiv Rijeke 2019. godine. U sezoni 2018./19. s plavima je prezimio u Europi nakon 49 godina, te igrao osminu finala Europske lige i ispao od Benfice. U sljedećoj sezoni uveo je Dinamo u Ligu prvaka, gdje je u skupini sa Cityjem, Šahtarom i Atalantom bio posljednjeplasirani. No, pobijedio je Atalantu 4:0, te do zadnje utakmice bio u igri za prezimljavanje. Nakon odlaska iz Dinama trenirao je Osijek, Trabzonspor i Union Berlin. U sva tri kluba dobio je otkaze jer je bio neuspješan. U svojoj karijeri je kao trener ukupno vodio 595 utakmica, a upisao je 298 pobjeda, 141 remi i 156 poraza. U Ligi prvaka je, osim Dinama, kao trener vodio i Austriju Beč te Union iz Berlina.

Od najvećih uspjeha u karijeri osim postignuća s Dinamom vrijedi istaknuti i drugo mjesto s Osijekom u HNL-u, budući da je to najbolji ligaški rezultat u povijesti kluba

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?