ZVIJEZDA FURIJE

Olmo se oglasio nakon osvajanja Eura. U četiri riječi opisao povijesni trenutak

Angelika Warmuth/REUTERS
15.07.2024.
u 21:50

Nakon kornera Engleske u posljednjim minutama susreta, uspio je glavom izbiti udarac Marca Guéhija s crte i spasiti svoju momčad od produžetaka

Nogometne reprezentacije Španjolske i Engleske susrele su se u finalnoj utakmici Europskog prvenstva u Njemačkoj. U Berlinu su Španjolci opravdali status favorita i slavili konačnim rezultatom 2:1. Najprije su novi prvaci poveli golom Nice Williamsa u 47. minuti. U igru je u 70. minuti ušao Cole Palmer i zabio svega tri minute kasnije. Konačan rezultat je u 86. minuti postavio Mikel Oyarzabal.

Španjolska momčad je čitavo prvenstvo obilježila svojom izvrsnom igrom i pobijedila u svim odigranim utakmicama. Svoj niz započeli su u prvoj utakmici upravo protiv Hrvatske (3:0), a na putu do trofeja prošli su kroz nevjerojatnu konkurenciju u koju se, između ostalih, ubrajaju Italija, Njemačka, Francuska i konačno Engleska.

Bitan doprinos je dao i bivši igrač Dinama i trenutni član Red Bull Leipziga, Dani Olmo. Osobito je zasjao u nokaut fazi natjecanja nakon što se u utakmici četvrtine finala ozlijedio Pedri. Olmo je ušao umjesto njega i brzo okrenuo utakmicu pogotkom i asistencijom. Zabio je i gol za konačnih 2:1 protiv Francuske te protiv Gruzije u osmini finala.

Usprkos jednoj izvrsnoj šansi svega nekoliko minuta nakon pogotka Williamsa, u finalnoj utakmici nije zabio, no svoj ključan doprinos je ovoga puta dao u obrambenom dijelu pri rezultatu 2:1. Nakon kornera Engleske u posljednjim minutama susreta, uspio je glavom izbiti udarac Marca Guéhija s crte i spasiti svoju momčad od produžetaka. Nakon utakmice je objavio fotografiju tog trenutka i napisao: "Dobra večer, ispričajte me." (špa. Con permiso, buenas tardes).

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?