PRVA POSTAVA

Ovako će izgledati prvih 11 Hrvatske protiv Ronaldova Portugala na otvaranju Lige nacija

Joao Rico/PIXSELL
05.09.2024.
u 15:16

Tako će u formaciji hrvatske reprezentacije doći do određenih promjena. Doznajemo da će Dalić promijeniti uobičajenu formaciju i uvesti novu taktiku s trojicom u obrani.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić na popis za utakmice Lige nacija s Portugalom (5. rujna) i Poljskom (8. rujna) pozvao je debitante, 20-godišnjega Petra Sučića i 21-godišnjega Igora Matanovića, a silom neprilika na listi za ove jake utakmice elitne skupine Lige nacija nema nijednoga desnoga braniča. Tako će u formaciji hrvatske reprezentacije doći do određenih promjena, a doznajemo da će Dalić promijeniti uobičajenu formaciju i postavit će novu taktiku s trojicom u obrani.

Vatreni bi za Portugal 5. rujna trebali izgledati ovako: Livaković – Šutalo, Pongračić, Gvardiol – Pjaca (Jakić), Modrić, Pašalić, Kovačić, Sosa – Kramarić i Petković. Dakle, radi se redizajniranoj Hrvatskoj koju i dalje muče ozljede jer nema Juranovića i Stanišića, u posljednji čas otpali su Erlić i Majer, a umjesto veznjaka Wolfsburga pozvan je Moro iz Bologne.

Jedina Dalićeva dilema jest vjerojatno oko desnog boka gdje mora odlučiti hoće li zaigrati Pjaca ili Jakić, no sasvim sigurno će obojica dobiti svoje minute. Tri dana kasnije dočekujemo Poljsku na rasprodanoj Opus Areni i svi očekuju kako ćemo pobjednički startati u novoj sezoni Lige nacija gdje Hrvatska brani srebro osvojeno u Rotterdamu prošle godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije