Trener Ivanković nakon posrtaja Zrinjskog protiv Brava (0:1)

Ovo je samo prvo poluvrijeme, za sedam dana imamo popravni

26.07.2024.
u 19:32

Zrinjski se nije proslavio na otvaranju nove europske sezone. Mostarci su u prvoj utakmici 2. pretkola Konferencijske lige kao domaćin minimalno poraženi od ljubljanskoga Brava jednim pogotkom koji je bio rezultat niza bizarnih pogrešaka, piše Večernji list BiH. Slovenci su na trenutke pokazali kvalitetu u napadu i dobru organizaciju u obrani. U napadu je Bravo bio neugodan i brz, ali ovoj je momčadi brzo nestalo snage za napad.

Izdržali nalete Plemića

U drugom dijelu Mostarci su ih stisnuli. Slovenska je momčad bila i pomalo naivna u presingu, radila ga je bezglavo i tako puno gubila snagu, ali Bravo je na kraju ispunio cilj. Zrinjski je zasluženo poražen. Mostarci su primili pogodak koliko god on bio jeftin, a Slovenci su na kraju izdržali nalete Plemića. Obranili se u nekoliko teških situacija i svakako su svojom zaslugom uspjeli slaviti. Ipak, naš je dojam kako je Bravo još uvijek itekako prolazan protivnik, dojma smo da će se Zrinjski puno toga pitati i u uzvratu (četvrtak, 1. kolovoza, 17 sati) bez obzira na gol zaostatka iz prve utakmice.

- Definitivno smo u prvom dijelu imali nekoliko dobrih prilika, gdje nas sreća nije poslužila. Bravo nam je sretno i spretno dao gol i poslije tog pogotka imao je jednu odličnu priliku za 2:0. Tražili smo put, znali smo da je to opasna momčad i da joj ne smijemo dati da krene u tranziciju, očito je da su brži od nas. Nemam zamjerke na igrače, htjeli su i trudili se i, uz neku dozu sreće, zaslužili neriješen rezultat. Isto tako, rekao sam da je ovo samo prvo poluvrijeme, imamo uzvrat u Sloveniji - kazao je trener Zrinjskog Mario Maka Ivanković.

Ono gdje u ovom trenutku Zrinjski "šteka" očiti je nedostatak brzine i slabija realizacija. Nije Bravo tako brza momčad koliko je Zrinjski, zapravo, spor, pogotovo u zadnjoj liniji te na nekoliko mjesta u veznom redu. Nije to posljedica teških priprema, nego karakteristika igrača Zrinjskog koji su se našli na terenu u tom trenutku. Mostarci u momčadi imaju dosta veterana, nekoliko igrača kojima brzina nikad nije ni bila jača strana. To je problem koji će ostati i nakon ove utakmice, a struka će morati naći balans u igri kako bi smanjila tu slabost. Znalo se kako će ozljedom kapetana Nemanje Bilbije u Zrinjskom imati određenih problema nadoknaditi njegov izostanak. Taj je igrač previše kvalitetan da bi ga se tek tako nadomjestilo. Ni Kiš, koji se našao u nekoliko dobih prilika u vrhu napada, kao ni mladi Mulahusejnović, jednostavno nisu Bilbijina klasa. Ipak, dobro je za Plemiće što ipak stvaraju dovoljno prilika za pogotke, a s vremenom će i taj element možda doći na višu razinu. Doduše, u drugom dijelu protiv Brava nije bilo previše dobrih prilika.

- Drugim dijelom ne možemo biti zadovoljni. Bili smo oprezni da oni ne dođu do drugog gola, nedostajalo je proboja po bokovima i prilika. Bilo je nekih akcija gdje smo mogli bolje reagirati, ali što je, tu je. Za sedam dana imamo popravni da obradujemo naše navijače - dodao je Ivanković.

On je na konferenciji za medije dobio i pitanje u smislu može li "stara garda" (veći broj starijih nogometaša u Zrinjskom) iznijeti zahtjeve koje momčad ima u Europi.

Stara garda

- Ima rezona za takvo mišljenje kada se izgubi prva utakmica. Znali smo kvalitetu Brava i da moramo igrati sigurno. Vidljivo je da je protok lopte bio sporiji i kako treba više raditi na tome. Ali mislim i da smo prvo poluvrijeme imali 2-3 odlične prilike i nismo zabili te smo na kraju jednostavno izgubili. Stara garda? Ne slažem se... To su momci koji znaju svoj posao i siguran sam da će se dignuti na višu razinu da vas u četvrtak demantiramo. Dogodila se, jednostavno, takva utakmica, imamo popravni i to je to - zaključio je Ivanković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije