europska liga

Pobjeda Hoffenheima, asistencija Kramarića, poraz Sociedada, Sučić na klupi

03.10.2024.
u 21:26

U susretu 2. kola Europske lige Hoffenheim je pobijedio kijevski Dynamo sa 2-0 uz asistenciju hrvatskog reprezentativca Andreja Kramarića. Nakon što je u prvom kolu remizirao kod Midtjyllanda, njemački bundesligaš je na svom travnjaku pobijedio Dynamo Kijev sa 2-0. Oba gola zabio je Adam Hložek, prvog u 22. minuti, a drugog u 60. minuti na Kramarićevu asistenciju. Hrvatski napadač je igrao do 74. minute kada ga je zamijenio Marius Bulter.

Real Sociedad je u San Sebastianu izgubio od Anderlechta sa 1-2. Baskijski sastav je poveo već u petoj minuti golom Pabla Marina, no Anderlecht je do kraja poluvremena okrenuo rezultat. Izjednačio je Luis Vazquez u 29. minuti, a prednost gostima donio je Theo Leoni u 40. minuti. U posljednjim trenucima prvog dijela domaćin je umalo izjednačio, no udarac Orrija Oskarssona je završio u okviru gola. Hrvatski reprezentativac Luka Sučić nije nastupio za španjolski sastav.

Slavia i Ajax su u Pragu odigrali 1-1. Susret je imao ružnu uvertiru nakon što je došlo do sukoba policije i gostujućih navijača. Skupina nizozemskih navijača je pokušala upasti na stadion bez ulaznice zbog čega je došlo do sukoba. Ajax je poveo u 17. minuti iz kaznenog udarca. Ondrej Zmrzly je oborio protivnika, a sudac Treimanis pokazao na bijelu točku. Siguran je bio Branco van den Boomen. Domaćin je izjednačio u 67. minuti golom Tomaša Choryja. Ajax je od 75. minute igrao bez isključenog Yourija Baasa. Hrvatski reprezentativac Josip Šutalo odigrao cijeli susret za Ajax.

Lazio je uvjerljivo porazio Nicu sa 4-1 upisavši drugu pobjedu. Pedro je doveo domaćine u vodstvo u 21. minuti, da bi Taty Castellanos u 36. minuti pogodio za 2-0. Do kraja poluvremena Jeremie Boga je smanjio. U nastavku susreta rimski sastav je zabio još dva gola, a strijelci su bili ponovo Castellanos (55) i Mattia Zaccagni (67-1m). Tottenham je u Budimpešti pobijedio Ferencvaroš sa 2-1, također stigavši do druge pobjede. Bio je to susret koji je vodio hrvatski sudac Igor Pajač. Spursi su poveli u 24. minuti golom Pape Matar Sarra, u 86. minuti je Brennan Johnson zabio za 2-0, da bi u 90. smanjio Barnabas Varga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije