Nogometaši Posušja u pripremnome susretu svladali Igman u Tomislavgradu s 2:0

Posušje i Široki opet igraju "utakmicu i pol", i to s ranim početkom, već od 9.30

12.07.2024.
u 18:18

Posušje i Igman još davno su dogovorili prijateljski susret na Kupresu, koji su obje momčadi izabrale za pripreme za predstojeću nogometnu sezonu. Bilo je tada govora da će se utakmica otkazati ako prvenstveni raspored "učini" da se ovi klubovi sastanu u prvim kolima prvenstva. To se i dogodilo pa će Posušje već u 1. kolu Wwin lige BiH u sezoni 2024./2025. ugostiti Konjičane u Tomislavgradu. No, utakmica nije otkazana, naprotiv, prijateljski je susret u srijedu odigran, ali ne na Kupresu, već na stadionu NK Tomislav.

Treneri Duško Vranešević (Posušje) i Husref Musemić (Igman) dogovorili su odigrati "utakmicu i pol" s dvama poluvremenima po 60 minuta. Posušju je ovo bio već četvrti ogled na pripremama (Hajduk 0:1, Vlaznia 1:3, Šibenik 1:0 te pobjeda protiv Igmana 2:0). A Konjičanima je to bila tek druga utakmica ovog ljeta. U prvoj su na Grbavici svladali Željezničar s 3:1 nakon što su gubili 0:1.

- Zadovoljan sam viđenim, ide to sve u pravom smjeru iako ću uvijek imati razloga tražiti više. Zadovoljan sam i činjenicom da nije bilo ozljeda. Tu smo ipak hendikepirani jer izvan stroja je odranije Karlo Kamenar, naš važni igrač. Trajat će to s njim još dosta, a još više ćemo čekati na povratak Brazilca Joaoa Ericka, koji se ozlijedio u prošloj prvenstvenoj sezoni - opisao nam je prilike u posuškom klubu novi trener Duško Vranešević, koji se pomalo prilagođava stanju u Posušju.

- Igrači se prilagođavaju meni, moram i ja njima. Ma, sve je dobro, bit će s vremenom još bolje. Eto, i u subotu (sutra) igramo novu pripremnu utakmicu, ponovno u Tomislavgradu. S druge strane bit će Široki Brijeg i opet ćemo igrati dva poluvremena po 60 minuta. Trebali smo početi u 10 sati pa smo ipak pomaknuli na 9.30 jer i ovdje su vrućine neizdržive - kaže trener Posušja Vranešević.

- Utakmica protiv Igmana bila je žestoka, rekao bih, "prava prvenstvena", s malo povišenim tenzijama, ali sve je to normalno. Pobijedili smo zasluženo. Prvi gol zabio je Vinko Rozić oko 25. minute, drugi je djelo Gabrijela Bobana u 75. minuti - kazao je.

Sastav Posušja: Galić, Marić, Abrego, Stapić, Bekavac, Hanuljak, Lelli, Čuljak, Mandić, Pavković, Rozić. Još su igrali: Đerek, Vrgoč, Mikulić, A. Pavković, Begić, Mihaljević, Bešlić, Visković, Jenjić, Miočić, Petrušić, Ćurdo, D. Pavković.

Igman trenera Husrefa Musemića izveo je ovaj početni sastav: Ćeman, Bekić, Nikolić, Drljević, Musić, Hrić, Bešagić, A. Hebibović, Mešinović, Denković, Ramić... Danas (petak) Konjičani završavaju "kupreški dio" priprema i nastavljaju treninge u Konjicu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije