veliko slavlje Banjolučana

Povijesna pobjeda Borca: Svladao APOEL i osigurao šanse za nokaut fazu Konferencijske lige

borac - APOEL
APOEL FC
24.10.2024.
u 20:47

Trenutak odluke dogodio se u 63. minuti. Savić je ubacio iz slobodnog udarca, a lopta je prošla sve u kaznenom prostoru i završila u mreži za veliko slavlje Banjolučana.

Nogometaši Borca pobijedili su na Neo GSP stadionu u Nicosiji ekipu APOEL-a rezultatom 1:0 u 2. Konferencijske lige i ostvarili su prvu, povjesnu pobjedu kluba u grupnoj fazi nekog europskog natjecanja. Borac sada ima četiri boda i realne šanse da se plasira u nokaut fazu natjecanja.

Utakmica na Cipru protekla je u terenskoj nadomoći domaćih, ali Borac se izvanredno branio i discipliniranom igrom nije APOEL-u dozvolio mnogo šansi. U 24. minuti APOEL je zatresao mrežu Borca golom Petrovića, ali nakon intervencije VAR-a pogodak je opravdano poništen. I u nastavku se igralo u istom ritmu. Domaći su imali veći posjed lopte, ali bilo je to vrlo jalovo, piše Klix.ba

Trenutak odluke dogodio se u 63. minuti. Savić je ubacio iz slobodnog udarca, a lopta je prošla sve u kaznenom prostoru i završila u mreži za veliko slavlje Banjolučana.

Najbolju šansu domaći su propustili u 74. minuti. Abagna je šutirao s distance, ali lopta je prohujala pored gola. Do kraja susreta Borac je mogao udvostručiti vodstvo u 80. minuti kada je Vranješ bio sam ispred Beleca, ali je slabo šutirao.

APOEL je do kraja propustio nekoliko dobrih šansi, ali ostalo je 1:0 za Borac koji je ostvario veliku pobjedu u pohodu ka plasmanu u narednu fazu natjecanja. U narednom kolu Banjolučani će gostovati na Islandu protiv Vikingura 7. studenoga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije