TURSKA - GRUZIJA 3:1

Prava drama! Turska uz dva čudesna gola pobijedila opasnu Gruziju, čarolija 'novog Modrića'

Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS
1/2
18.06.2024.
u 20:24

Gruzija je u završnici bacila sve karte u napad, poslala naprijed i vratara, čak pogodila i vratnicu, no Turska je na kraju zabila na prazan gol te potvrdila pobjedu od konačnih 3:1

Reprezentacija Turske je u prvoj utakmici skupine F na Europskom prvenstvu pobijedila 3:1 reprezentaciju Gruzije.

Lijepe golove za Tursku zabili su Mert Muldur, Arda Guler i Karem Arturkoglu, a za Gruziju je zabio Georges Mikautadze. Bio je ovo prvi nastup Gruzije na nekom velikom nogometnom natjecanju. 

Turska je krenula bolje u susret i u 11. minuti pogodila stativu. Snažno je pucao s 20 metara veznjak Kaan Ayhan i malo mu je nedostajalo da dovede svoju momčad u vodstvo. Učinio je to u 26. minuti Mert Muldur. Bek Turske reprezentacije pogodio je desnom nogom sjajan volej s ruba kaznenog prostora nakon što je gruzijska obrana odbila jednu loptu. Ovo će sigurno biti u izboru za jedan od najljepših pogodaka na Euru budući da je lopta sa sjajnim efejem ušla u same rašlje.

Dvije minute nakon njega loptu je u mrežu iz blizine gurnuo Kenan Yildiz, ali je bio u zaleđu kad mu je asistirao Orkun Kokcu. Gruzija je to iskoristila da u 32. minuti golom Georgesa Mikautadzea. Giorgi Kochorashvili je s desne strane ubacio, a u sredini je bio Mikautadze, koji je iz blizine loptu poslao u mrežu.

Arda Guler zabio je u 66 .minuti fantastičan pogodak za 2.1. Realov 19-godišnji veznjak potegnuo je s 26 metara lijevom nogom i pogodio je neobranjivo dalji kut mreže Giorgija Mamardashvilija. Bio je to drugi turski eurogol na ovoj utakmici.

Gruzija je do kraja utakmice jurnula naprijed, u zadnjim minutama je cijeli sastav Gruzije ušao u kazneni prostor Turske, pa i vratar Mamardashvili, a čak su Gruzijci pogodili i vratnicu. Iskoristio je taj juriš Gruzijaca u 97. minuti Karem Akturkoglu, koji je nakon odbijene lopte krenuo sam na prazan gol i zabio za 3:1.

U ovoj skupini su još i Portugal i Češka, koji svoju utakmicu igraju od 21 sat.    

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije