PORTUGALSKI MEDIJI

'Pripremili smo teren za invaziju Hrvata! Ovo je bila naša katastrofa, hvala im...'

hrvatska - portugal
Igor Kralj/Pixsell
09.06.2024.
u 10:27

"Hvala Hrvatskoj što je ostavila otvorene rane portugalskoj momčadi. Bilo bi uistinu dramatično da smo tijekom ‘pravih‘ utakmica na Euru spoznali sve slabosti reprezentacije, odnosno neuravnoteženost i nedostatke", pišu Portugalci

Jutro nakon prijateljske utakmice Portugala i Hrvatske bilo je zanimljivo otvoriti pojedine portugalske medije. Još u prvim reakcijama u subotu navečer bili su oštri prema svojoj nogometnoj reprezentaciji, a kao da je jutro donijelo novu dozu gorčine i brutalnosti u tim njihovim porukama. Hrvatska je, podsjetimo, pobjedom od 2:1 u okolici Lisabona nastavila put prema Euru koji za vatrene počinje za šest dana. 

Portugalski list A Bola, svakako jedan od najcjenjenijih u toj zemlji, ovako je opisao poraz europskih prvaka iz 2016. godine protiv reprezentacije koju su na tom putu izbacili baš u osmini finala:

"Velika, dobra, konkurentna, dinamična, izražajna i moderna momčad stavila je Portugalce na težak ispit. Rezultat nije bio samo vrlo negativan, već i mnogo više od toga, jako razočaravajuć i zabrinjavajuć ishod", piše u A Boli, a nastavlja se sa:

"Hvala Hrvatskoj što je ostavila otvorene rane portugalskoj momčadi. Bilo bi uistinu dramatično da smo tijekom ‘pravih‘ utakmica na Euru spoznali sve slabosti reprezentacije, odnosno neuravnoteženost i nedostatke. Martinez još uvijek ima vremena pronaći rješenja i bolje upoznati jedanaest igrača koje će poslati na teren."

Posebnu sekciju u toj je kritici dobio izbornik Roberto Martinez.

"To je bila katastrofa. Nastojali su uvijek držati posjed lopte pa postali suviše repetitivni, predvidljivi i nepovezani, tako su otvorili prazan prostor i pripremili teren za invaziju Hrvata. Već u sedmoj minuti Hrvatska je dobila najbolju moguću šansu za vodstvo. Nakon duela Kovačića i Vitinhe, njemački sudac pokazao je na bijelu točku, s koje će precizan kazneni udarac izvesti Modrić. Čini nam se da je kazneni udarac diskutabilan, no istina je da je Hrvatska imala beskrajni niz propuštenih prilika u prvom dijelu, dok Portugalci nisu mogli stvoriti ni jednu pravu šansu pred Livakovićem", zaključuje se u tekstu.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije