Wwin liga

Remi Slobode i Veleža na Tušnju

14.09.2024.
u 19:08

Tuzlanska Sloboda i mostarski Velež remizirali su u utakmici 6. kola Wwin lige na stadionu Tušanj. Utakmica je okončana rezultatom 1:1 (0:1), a više zadovoljstva zbog remija imaju domaći igrači jer su gol za izjednačenje postigli u sudskoj nadoknadi drugog dijela.

Velež je od prvih trenutaka utakmice krenuo ofanzivnije prema golu Tuzlaka. Iz takve igre izrodio se i vodeći pogodak. Na ubačaj Tine Blaža Lauša gol za Mostarce u 33. minuti je postigao Dino Halilović, koji je iskoristio smušenost obrane domaćih i pogodio mrežu.

Bio je to znak da Sloboda mora krenuti ofanzivnije, ali su se na takav stil igre odlučili u drugom dijelu. Imali su terensku inicijativu, poluprilike, a mreža Osmana Hadžikića nije se tresla sve do 92. minute. 

Ubačaj u šesnaestrac iskoristio je Velizar Janketić, koji je pogodio za izjednačenje. Nakon WAR provjere sudija Sabrija Topalović je pokazao na centar.

Sloboda je osvojila tek drugi bod nakon šest utakmica, a Velež je stigao do petog boda. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije