'PAZITE NA ŽIVOT, ZBOGOM'

Smrtno bolesna legenda oprostila se od života. Poslao je potresnu poruku koja tjera suze na oči

Jason Cairnduff/REUTERS
22.08.2024.
u 08:07

Iako nikada nije vodio engleskog premierligaša Liverpool, nakon što je u jednom intimnom intervjuu po objavi dijagnoze rekao da mu je životna želja bila voditi upravo taj klub, iz Liverpoola su mu izašli u susret.

Legendarni Sven-Goran Eriksson (76), nekadašnji izbornik Engleske te, među ostalim, trener Benfice, Rome i Lazija, prema prognozama liječnika nema još mnogo od života ispred sebe. Početkom 2024. godine javnost je ostala potresena po saznanju njegove dijagnoze. Eriksson boluje od raka gušterače. 

Iako nikada nije vodio engleskog premierligaša Liverpool, nakon što je u jednom intimnom intervjuu po objavi dijagnoze rekao da mu je životna želja bila voditi upravo taj klub, iz Liverpoola su mu izašli u susret. Tako je na Anfieldu vodio jednu utakmicu legendi Liverpoola protiv legendi Ajaxa.

Posljednje mjesece i dane života Eriksson je odlučio pokazati pred kamerama u dokumentarcu koji će u petak biti prikazan na Amazon Primeu. Otkriveni su pojedini dijelovi, a u njima je Eriksson koji gotovo cijelo vrijeme provodi u Sunneu u rodnoj Švedskoj, gdje se opet povezao sa sinom i kćeri:

– Nisam bio najbolji otac, ali sada provodimo puno vremena zajedno – rekao je slavni Šveđanin.

Eriksson je pokazao na jezero Fryken i rekao: – Prekrasno mjesto, djeluje tako smirujuće. Nalazi se ispod planine na kojoj je moj otac odrastao. Ispred je Thornsby, gdje sam ja odrastao, i Sunne u kojem sam rođen. U vezi s jezerom uvijek sam mislio kako je to krasno mjesto za zaspati. U njega se može baciti pepeo. Tu se osjećam kao kod kuće.

– Nadam se da će ljudi reći da sam bio dobar čovjek, ali neće svi to govoriti. Nadam se da ćete me pamtiti kao pozitivnog tipa koji se trudio dati sve od sebe. Nemojte žaliti, smijte se. Hvala vam na svemu. Treneri, igrači, navijači, bilo je fantastično. Pazite na sebe i pazite na svoj život. I živite ga. Zbogom! – rekao je bivši izbornik Engleske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije