REAKCIJE IZ SUSJEDSTVA

Srbi nakon ispadanja: 'Izbacili smo Hrvatsku s Eura!' Slovenci euforični nakon povijesnog uspjeha

SRBIJA
Michaela Stache/REUTERS
26.06.2024.
u 08:07

"Momci, niste vi za ovo! Srbija ispala s Europskog prvenstva! Ovako se ne može dalje. kako je ekipa igrala, ništa drugo nismo ni zaslužili", napisali su iz Informera

Situacija u skupini C na Europskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj rasplela se na veliko zadovoljstvo Slovenaca koji su remijem s Engleskom (0:0) kao treći izborili osminu finala kontinentalnog natjecanja. S druge strane, Srbija je s istim rezultatom protiv Danske ostala posljednja u skupini i oprašta se od Eura. Srpski mediji poprilično su kritični prema svojim nogometašima, a kritiziraju i utakmicu između Engleza i Slovenaca.

"Srbija nije izgubila, ali je ispala sa Eura! Sanjat ćemo milimetre i Engleze koji nam nisu pomogli. Srbija je čekala i čekala, ali je brzo ispala sa Europskog prvenstva. U grupi u kojoj je u šest mečeva viđena samo jedna pobjeda, i to kad je Engleska pobijedila upravo Orlove, završili smo kao posljednji, možda nismo imali sreće, ali se ona ipak zaslužuje", piše Sportal.rs.

"Euro je završen za orlove! Jedno poluvrijeme nije dovoljno za pobjedu! Nogometaši Srbije poginuli, ali kasno krenuli na sve ili ništa", piše Kurir, a o slavlju Slovenije dodaju: "Slovenija odletjela Englezima i plasirala se u osminu finala Europskog prvenstva."

"Srbija izbacila Hrvatsku s Eura. Naše susjede skupo koštali kiksevi. Uzalud provokacije od prije nekoliko dana. Rezultati iz C grupe Europskog prvenstva u Njemačkoj nikako nisu odgovarali reprezentaciji Hrvatske, koja je zbog dva neriješena rezultata ispala s iz daljeg natjecanja", navodi Alo.rs.

"Momci, niste vi za ovo! Srbija ispala s Europskog prvenstva! Ovako se ne može dalje", dodaje Informer uz opasku: "Naš nacionalni tim okončao je natjecanje na prvenstvu starog kontinenta mnogo ranije nego što su se navijači nadali, a kako je ekipa igrala, ništa drugo nismo ni zaslužili! Srbija je takmičenje u Njemačkoj okončala sa samo jednim postignutim golom i dva boda, kao i zadnjeplasirana u grupi."

"Povijesni uspjeh Slovenije: Zvižduk suca prekinuo muke i donio euforiju", piše slovenskenovice.si u naslovu svoga teksta o velikom slavlju slovenske reprezentacije.  "Povijesni uspjeh! Slovenija je u eliminacijskim borbama", piše Žurnal24 pa dodaju:"Slovenija je remijem protiv nogometne velesile Engleske (0:0) ostvarila povijesni prolazak u nokaut fazu Europskog prvenstva."

"Slovenija je u osmini finala Europskog prvenstva u Njemačkoj! I u trećem susretu odigrali su neodlučeno, s velikanom Engleskom 0:0. Izabranici Matjaža Keka skupinu C završili su s tri boda", navodi siol.net. "Slovenija je junački izdržala nalet Engleske za osminu finala Europskog prvenstva. Slovenski nogometaši prvi će put u povijesti igrati u osmini finala velikog natjecanja! Potvrdili su to u posljednjem kolu grupne faze Eura u utakmici protiv Engleske u kojoj su treći put remizirali (0:0) i tako osvojili treće mjesto u skupini C", piše 24ur.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije