Sretan rođendan, kapetane: Luka Modrić danas je napunio 38 godina

luka modrić
Marko Lukunic/PIXSELL
09.09.2023.
u 11:44

Luka Modrić danas slavi 38. rođendan. Hrvatski kaptan trenutačno je na okupljanju s reprezentacijom, a sinoć je pomogao vatrenima da u kvalifikacijama za Euro razbiju Latviju s 5:0.

Modrić se rodio 9. rujna 1985. godine u Zadru. Prve nogometne korake napravio je u NK Zadru, a sa 15 godina se preselio u Dinamo. Član plavih je bio od 2003. do 2008. uz posudbe u Zrinjskom iz Mostara, te Inkeru. Iz Maksimira je 2008. preselio u Tottenham gdje se zadržao četiri godina, a potom je potpisao za Real Madrid.

Za hrvatsku reprezentaciju je upisao rekordna 166 nastupa i postigao 24 gola, a vatrene je predvodio do svjetskog srebra 2018. u Rusiji. Četiri godine kasnije na SP-u u Kataru je s Hrvatskom osvojio broncu.

Modrić je ušao u nogometnu povijest kada je 2018. godine osvojio ono što nitko prije njega nije - sve četiri najprestižnije svjetske nagrade za najboljeg igrača svijeta u istoj godini - Zlatnu loptu Svjetskog prvenstva, FIFA-in The Best, Nagradu UEFA-e i Ballon D’Or. 

U veličanstvenoj karijeri Modrić je s Realom čak pet puta osvajao Ligu prvaka, četiri puta španjolsko prvenstvo i još brojne druge trofeje. U braku je sa suprugom Vanjom s kojom ima troje djece.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije