NOVI TENISKI KRALJ

Srušio je Đokovića i ima milijune, a iznenadit ćete se gdje živi. Obožava Modrića i Hrvatsku će uvijek pamtiti

Carlos Alcaraz
Paul Childs/REUTERS
14.07.2024.
u 18:54

Svoj prvi ATP naslov osvojio je u srpnju 2021. na Plava Laguna Croatia Openu u Umagu, pobijedivši Richarda Gasqueta u dva seta. Tada je 18-godišnji Alcaraz postao najmlađi prvak na Touru od 2008. godine, ali i najmlađi osvajač Umaga. Tako da je legitimno reći da je njegova pobjednička ruta počela u Hrvatskoj.

Sudeći po onome što smo vidjeli danas, svijet tenisa dobio je novog kralja – Carlosa Alcaraza – čovjeka koji je pravi nasljednik i Nadala i Federera i Đokovića. Mladi 21-godišnji Španjolac u finalu je Wimbledona je bez većih problema, s 3:0 u setovima, svladao Đokovića.

Alcaraz je prvi tenisač u povijesti, ali i najmlađi kada je u pitanju muška konkurencija, koji je svoja prva tri Grand Slam turnira osvojio na tri različite podloge – betonu (US Open 2022.), travi (Wimbledon 2023.) i zemlji (Roland Garros 2024.).

Inače, mladi Španjolac rođen je u Murciji. Roditelji su mu Carlos i Virginia, a ima još tri brata – Alvara, Sergija i Jaimeja. Tenisom se počeo baviti u dobi od četiri godine ponajviše zbog oca, koji je također bio igrač. Počeo je igrati u Real Sociedad Club de Campo de Murcia. Odrastajući, divio se Rafaelu Nadalu, a s navršenih 15 godina ušao je među profesionalce igrajući Futures i Challengers turnire. Na ATP Touru debitirao je sa samo 16 godina, na Rio Openu u veljači 2002. Sa 17 godina ušao je u glavni ždrijeb Australian Opena, čime je postao najmlađi sudionik pojedinačnog muškog natjecanja.

Svoj prvi ATP naslov osvojio je u srpnju 2021. na Plava Laguna Croatia Openu u Umagu, pobijedivši Richarda Gasqueta u dva seta. Tada je 18-godišnji Alcaraz postao najmlađi prvak na Touru od 2008. godine, ali i najmlađi osvajač Umaga. Tako da je legitimno reći da je njegova pobjednička ruta počela u Hrvatskoj.

Ono što je zanimljivo oko njega jest priča koja se proširila prošle godine nakon što je osvojio Wimbledon. Naime, iako ima zarađene milijune eura, dok nije na turnirima, živi s obitelji u stanu vrijednom oko 200.000 eura. Stan se nalazi u mjestu El Palmar, iznad restorana Turquesa Kebab & Pizza takeaway u kojem se može pojesti domaći kebab.

slobodno vrijeme Alcaraz igra golf, a voli i šah.

– Šah mi pomaže da budem mentalno brži, da promatram igru i previđam poteze protivnika.

Osim toga, obožava i nogomet, veliki je navijač Real Madrida i bio je na proslavi 35. naslova španjolskog prvaka gdje se susreo i s Lukom Modrićem.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije