ODLAZI U AJAX

Stigla službena potvrda: Dinamo prodao Josipa Šutala

Josip Šutalo
Marko Lukunic/PIXSELL
20.08.2023.
u 19:09

- U Dinamu sam proveo nevjerojatnih 9 godina. Kao dječak došao sam u nogometnu školu i ispunio svoje snove onoga dana kada sam zaigrao za seniore. Bila mi je čast nositi Dinamov grb i ponosan sam na sve rezultate koje smo postigli.

Na jednom dijelu lica smiješak, na drugom sjeta... U takvom raspoloženju, s podijeljenim osjećajima, mladi maksimirski branič i hrvatski reprezentativac, sjajni, čvrsti i stameni Josip Šutalo, zaokružio je svoju epizodu u Dinamu i karijeru nastavlja u Ajaxu iz Amsterdama. Smiješak bi se mogao nazirati zbog zadovoljstva svime što je učinio u maksimirskom klubu, zadovoljstva rezultatima, izvedbama i konkretnim doprinosom u utakmicama koje su bilježile zlatnu klupsku povijest...

Na svom je oproštaju postigao i pogodak, ali radost je ipak zamijenila sjeta i sportska tuga zbog dramatičnog rezultatskog preokreta u kojem je na kraju ipak slavio AEK i prošao u play-off Lige prvaka. No, Šutalo ipak odlazi nakon što je s Dinamom osigurao novi plasman u grupnu fazu Uefinih natjecanja, nadamo se u Europa ligi...

U Dinamu je bio od svoje 14. godine, još iz ljeta 2014. kad je došao u maksimirsku akademiju iz Neretve iz Metkovića. Za prvu je momčad upisao 89 službenih nastupa uz sedam postignutih pogodaka i pritom stvorio zahvalnu zalihu trofeja. Osvojio je četiri naslova prvaka, dva Superkupa, a statistika mu bilježi i pokal pobjednika Kupa. Igrao je s Dinamom u grupnoj fazi Lige prvaka, bio u kadru u dvjema sezonama u kojima je momčad izborila plasman u proljetni dio natjecanja u Europa ligi... Dodamo li i prijateljske i pripremne utakmice, ukupna brojka penje se na 109 nastupa i osam golova.

- U Dinamu sam proveo nevjerojatnih 9 godina. Kao dječak došao sam u nogometnu školu i ispunio svoje snove onoga dana kada sam zaigrao za seniore. Bila mi je čast nositi Dinamov grb i ponosan sam na sve rezultate koje smo postigli. Hvala klubu, suigračima, trenerima i naravno navijačima na svemu što su napravili za mene. Od danas prestajem biti igrač Dinama i postajem najvjerniji navijač! Klubu želim puno sreće u nastavku sezone i vjerujem da ćemo se sresti u europskim izazovima - rekao je Josip prilikom odlaska iz Dinama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije