mlada nada

Talentirani Prskalo u 4 odigrana susreta postigao 8 golova i najbolji je strijelac lige

29.08.2020.
u 19:23

HŠK Zrinjski Mostar upisao je uvjerljivu pobjedu od 5:0 protiv FK Velež. Strijelci za HŠK Zrinjski bili su David Čamber, Danijel Mijatović i Antonio Prskalo, koji je ponovno postigao hat-trick na utakmici, a u četiri odigrana susreta postigao je osam pogodaka i najbolji je strijelac lige.

Igrači trenera Marija Ivankovića zauzeli su 1. mjesto na ljestvici Premijer lige U-17, uz gol-razliku 14:1.

I otac je bio nogometaš

Antonio Prskalo (16) igrač je HŠK Zrinjski u ligi U-17. Od devete do dvanaeste godine igrao je za splitski Hajduk, a trener mu je bio Goran Perutović. Igrao je na mnogim turnirima i u Hrvatskoj ligi bio najbolji strijelac. Rođen je 10. svibnja 2004., osnovnu školu završio je u Čitluku, a sada pohađa Srednju prometnu školu u Mostaru.

“Konačno sam se našao, lijepo mi je u Zrinjskom. Na meni je samo vrijedno raditi, igrati i zabijati zgoditke. Imam sve uvjete da uspijem”, kazao je talentirani Antonio, koji je sin poznatog broćanskog nogometaša Marija Prskala Unane. Svaki dan, osim nedjelje, trenira.

A hrvatski i bosanskohercegovački skauti već su bacili oko na njega i prate ga iz utakmice u utakmicu. Osim Antonija Prskala, trenutačno su treneru Mariju Maki Ivankoviću na raspolaganju sljedeći nogometaši: Nikola Pušić, Filip Pandža, Marino Cvitković, Mladen Blažević, Nikola Krešić, Danijel Mijatović, Ivan Ivić, Marko Ćubela, David Čamber, Matej Šakota, a još su igrali Marko-Leonardo Raguž, James Patrick Ostojić, Džan Fetahović, Mirko Čule i Marko Kozina.

Veliki talent

Zanimljivo, ova generacija 2004. Zrinjskoga ponikla je u školi nogometa u Međugorju.
Briljantni nogometaš Antonio Prskalo neosporno je jedan od najvećih talenata Hercegovine. Napadač koji je već noćna mora svim vratarima Premijer lige U-17. U Međugorju je počeo karijeru. Nastavio je u Splitu. Trenutačno je u HŠK Zrinjski. Ta njegova generacija izdvaja se po nekolicini velikih talenata: Danijelu Mijatoviću iz Krehina Graca, Marku Kozini, Jamesu Patricku Ostojiću, Mariju Iliću, sva trojica iz Međugorja, i Lucijanu Bradvici iz Čitluka. Svi igraju za Zrinjski. Legendarni Maka Ivanković donedavno je trenirao i igrao za Zrinjski, sada trenira talentirane igrače. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije