ŠTETA, ŠTETA

Tin Srbić nije uspio osvojiti olimpijsku medalju, napravio je grešku i pao

Igor Kralj/Pixell
05.08.2024.
u 14:32

Srbić je u finalu napravio pogrešku i pao te je ostao izvan osvajača medalja.

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić ostao je bez medalje na Olimpijskim igrama u Parizu u ponedjeljak, dok je zlato u natjecanju na preči osvojio Japanac Oka Shinnosuke.  

Olimpijski i svjetski viceprvak je u polufinalu bio drugi, a finale je završio kao osmi s ocjenom 11.333 nakon što je pao s preče a onda i pogriješio.

Srbiću je ova pogreška teško pala, vidjelo se da mu nije lako... No, Hrvatska je u Parizu napravila povijesni uspjeh budući da smo prvi put imali dva finalista (Aurel Benović i Tin Srbić).

Zlato je osvojio Shinnosuke, koji je osvojio broncu na ručama, s ocjenom 14.533, dok je srebro pripala Kolumbijcu Angelu Barajasu. Broncu su podijeli Kinez Zheng Boheng (13.966) i Tajvanac Chia Hung Tang (13.966).

Jučer je u finalu preskoka nastupio Aurel Benović koji je na kraju bio peti, a Benović je nastupio i u kvalifikacijama partera gdje se nije uspio plasirati u finale jer je kvalifikacije završio na 10. mjestu.

Do sada je Hrvatska osvojila dvije olimpijske medalje iz gimnastike. Filip Ude je 2008. u Pekingu osvojio srebro dok je Srbić na Igrama u Tokiju prije tri godine bio srebrni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije