Nakon Posušja, kamp Real Madrida u središtu PŽ-a okupio 73 malih nogometaša od 6 do 17 g.

Trener Reala Javier Ochan u Orašju djecu uči malim tajnama velikog nogometa

storyeditor/2024-07-04/vvv.png
05.07.2024.
u 15:01

Real Madrid fondacija, jednog od najtrofejnijih svjetskih klubova, i ove godine u BiH i Hrvatskoj demonstrira svoju nogometnu metodologiju za razvoj mladih igrača. U BiH kampovi Real Madrida održavaju se u dvama bh. gradovima, a nakon Posušja pet je dana i u Orašju. - Realova fondacija već petu godinu zaredom organizira ovakve susrete mladih. Ove je godine dogovoreno osam kampova, i to šest u Hrvatskoj i dva u BiH koji će okupiti više od 1300 djece, mladih nogometaša - kaže Tomislav Filipović, koordinator kampa za Hrvatsku, BiH i Srbiju.

- U oraškom su kampu sva mjesta polaznika bila popunjena, ukupno 73 djece, nogometaša i nogometašica od 6 do 17 godina, što potvrđuje veliko zanimanje mladih - kaže nam organizator kampa u Orašju Damir Dominković uime HNK Orašje, domaćina ovog sportskog susreta. Polaznici nogometnog kampa su iz Žepča, Živinica, Tuzle, Doboja, Šamca, Brčkog, Vinkovaca, Graca i Orašja. Treninge različita sadržaja, od tehničke do taktičke prirode, na stadionu Goal u Orašju s djecom raspoređenom u tri skupine vodi licencirani trener iz nogometne škole Real Madrida Javier Ochan, uz dva pomoćna trenera. Na kraju kampa polaznici, uz diplomu, dobivaju opremu Real Madrida i Fondacije koja zastupa Real.

Na svečanosti otvorenja na stadionu HNK Orašje Goal u prigodnom obraćanju Dominković je izrazio zadovoljstvo što HNK Orašje može biti domaćin ovakvog vrhunskog sportskog događaja. - Ovo je uistinu velika sportska smotra za mlade jer će u pet dana naučiti puno toga od vrhunskog trenera, a uz sve to svakako je važno druženje i ukupno sportsko ozračje - ističe Dominković. Polaznike kampa pozdravio je i trener Real Madrida Javier Ochan. - Hvala organizatorima i roditeljima koji su doveli djecu na ovo prekrasno druženje, ali i učenje o nogometu. Potrudit ću se maksimalno ih učiti onako kako su mene učili u klubu. Želim vam prenijeti vrijednosti Real Madrida, a to su poštovanje, ustrajnost i da se uvijek borite, idete do kraja i dajete 100 posto od sebe - poručio je Ochan.

- Najbitnije je da djeca vide metode rada jednog velikog kluba kao što je Real Madrid. Trener će prenijeti svoje znanje i mislim da je vrlo značajno da u manjim sredinama, gdje su veliki zaljubljenici u nogomet, dođu predstavnici ovako velikih klubova. Za pet dana djeca mogu ući u taj čarobni svijet i učiti od najboljih, ali i imati jedno veliko iskustvo koje mogu dalje graditi ako to budu njihovi interesi. Treba znati kako velika nogometna imena dolaze upravo iz manjih sredina pa bih roditeljima uvijek preporučio da djecu dovode u ovakve škole. Nakon kampa svako dijete polaznik škole imat će mogućnost uz roditelje ići na jednu od utakmica Real Madrida sredinom kolovoza - kazao je koordinator Filipović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije