ZAGREB

UEFA: Hrvatska će i iduće sezone imati dva predstavnika u Ligi prvaka u futsalu

30.04.2024.
u 11:16

Hrvatska će i u sezoni 2024./25., trećoj u nizu, imati dva predstavnika u Ligi prvaka u futsalu, potvrdila je UEFA-a, dok će od sezone 2025./26. na mjesto Hrvatske uskočiti Ukrajina.

Izbacivanjem Rusije iz međunarodnih natjecanja pod okriljem FIFA-e i UEFA-e, Hrvatska malonogometna liga je od sezone 2022./23. tek jedna od četiri europske lige koja ima dva predstavnika u Ligi prvaka u futsalu.
Dakle, oba ovosezonska finalista HMNL-a, Futsal Dinamo i Olmissum, i iduće sezone će predstavljati Hrvatsku u Ligi prvaka, a od sezone 2025./26. u Ligi prvaka će igrati samo prvak Hrvatske 2025.
Futsal Dinamo i Olmissum, kao aktualni prvak i viceprvak, sudjelovali su i u ovosezonskoj Ligi prvaka, Olmissum je svoje natjecanje zaključio u Elitnoj rundi, trećoj od četiri faze natjecanja, a Futsal Dinamo u Glavnoj rundi, drugoj od četiri faze natjecanja.
Finale prvenstva Hrvatske 2024. na tri pobjede počinje 3. svibnja utakmicom između aktualnog prvaka Futsal Dinama i viceprvaka Olmissuma. Prošle sezone Omišani su imali prednost domaćeg terena, a ove sezone prednost ima Dinamo.
Prve dvije utakmice, petak 3. svibnja i ponedjeljak 6. svibnja, igraju se u Domu sportova II, a treća i potencijalna četvrta utakmica idući vikend u Omišu. Potencijalna peta utakmica (majstorica) igra se u Zagrebu.

HMNL, finale
(serija se igra na tri pobjede)
Petak, 3. svibnja
Futsal Dinamo - Olmissum, 20.00
Ponedjeljak, 6. svibnja
Futsal Dinamo - Olmissum, 19.00
Petak, 10. svibnja
Olmissum - Futsal Dinamo (čeka se službena potvrda termina)

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?