SPORNI TRENUTAK

Uefa priznala sudačku pogrešku koja je odredila tijek Eura! Ova odluka šokirala je nogometni svijet

Anthony Taylor
Lee Smith/Reuters
23.09.2024.
u 21:29

"Prema najnovijim smjernicama Uefe, kontakt ruke s loptom koji zaustavlja udarac na gol treba strože kazniti i u većini slučajeva treba dosuditi kaznu", prenosi španjolski Relevo

Sudačka komisija Europskog nogometnog saveza (UEFA) priznao je sudačku pogrešku u četvrtfinalnom dvoboju ovogodišnjeg EURA između domaćina Njemačke i Španjolske, koja je kasnije osvojila naslov prvaka, doznaje se iz izvora bliskog tijelu, a prenio je španjolski medij Revelo.

Sudačka komisija UEFA-e ocijenila je kako je sudac Anthony Taylor u produžetku dvoboja kod rezultata 1-1 trebao dosuditi kazneni udarac za Njemačku zbog igranja rukom španjolskog braniča Marca Cucurelle nakon udarca Jamala Musiale.

No, Taylor je odmahnuo rukom pokazavši da se utakmica nastavi, a niti suci u VAR sobi nisu našli za shodno reagirati. Pred sam kraj produžetka Mikel Merino zabio je za pobjedu Španjolske od 2-1, a u kasnijem tijeku prvenstva Španjolska je u polufinalu pobijedila Francusku te u finalu Englesku i osvojila naslov.

Relevo dodaje kako je Uefa odlučila uvesti trenutačne promjene pravila igranja rukom pa objašnjava detalje iz novih dokumenata krovne europske nogometne organizacije. Kako navodi poznati medij, pravilo će se odmah početi primjenjivati u Uefinim europskim natjecanjima i u međunarodnim susretima.

"Prema najnovijim smjernicama Uefe, kontakt ruke s loptom koji zaustavlja udarac na gol treba strože kazniti i u većini slučajeva treba dosuditi kaznu, osim ako je ruka obrambenog igrača preblizu tijelu ili u kontaktu s tijelom. U ovom slučaju obrambeni igrač, rukom koja nije preblizu tijela, zaustavlja udarac na gol, čineći sebe većim, pa je trebalo dosuditi kazneni udarac", stoji u tekstu koji su objavili Španjolci. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije