TROPICANA AVENUE

Večernji otkriva čime se bavi Davor Šuker. Slavni Hrvat s partnerom pokrenuo biznis u Las Vegasu

Davor Šuker
23.04.2024.
u 07:33

- Mi se znamo već više od 20 godina, a mislim da smo se upoznali u Zagrebu, u uredu mog sugrađanina Orsata Zovka koji ovdje u Vegasu razvija svoj biznis. Nakon toga, on je dolazio u Vegas gdje bi znao biti po mjesec-dva pa smo se nastavili družiti. On mi je kao brat - rekao nam je Sejo Kašić, poslovni partner Davora Šukera.

Za ovogodišnjeg Super Bowla, finala američkog nogometa održanog u Las Vegasu, u jednom tamošnjem restoranu okupile su se jake snage hrvatskog nogometa. A za večerom, uz hrvatske specijalitete, našli su se predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, seniorski izbornik Zlatko Dalić i predsjednik NK Rijeka Damir Mišković, dok je u njihovu društvu viđen i nagrađivani američki sportski producent hrvatskih korijena Pete Radovich.

U Bellagiju radio 23 godine

Svi oni objedovali su u Topu, restoranu na Tropicana Avenue, čiji je suvlasnik proslavljeni hrvatski golgeter i bivši predsjednik HNS-a Davor Šuker. A najbolji strijelac i drugi najbolji igrač Svjetskog nogometnog prvenstva 1998. godine u partnerstvu je s Dubrovčaninom Sejom Kašićem (56), koji, zapravo, i vodi restoran.

– Kada ste s nekim suvlasnik pola-pola, onda i onaj drugi obično želi biti maksimalno uključen. No, Davor je meni rekao da on o restoranskom biznisu ne zna ništa i da se neće miješati jer u mene ima maksimalno povjerenje – kazuje Sejo i priča nam o korijenima svog prijateljstva sa slavnim sportašem:

– Mi se znamo već više od 20 godina, a mislim da smo se upoznali u Zagrebu, u uredu mog sugrađanina Orsata Zovka koji ovdje u Vegasu razvija svoj biznis. Nakon toga, on je dolazio u Vegas gdje bi znao biti po mjesec-dva pa smo se nastavili družiti. On mi je kao brat.

A "braća" su odlučila zajedno uložiti u restoranski biznis.

– Kad smo čuli da Bugari prodaju restoran, Davor i ja smo se dogovorili da ga mi kupimo i da otvorimo nešto naše. U Americi je tek nekoliko hrvatskih restorana, a na Zapadu nema nijedan. Restoran smo službeno preuzeli u srpnju prošle godine, na Dan nezavisnosti. Zamislili smo ga kao sportski bar s 12 televizijskih prijamnika i kuharom iz Dubrovnika. Posao ide sve bolje pa nam je tako, 10. travnja, gost bio Petar Grašo. Prije toga gostovao je Alen Slavica.

A Top je jedini restoran u Vegasu s hrvatskom kuhinjom. Kaže nam Sejo i jedini u zapadnom dijelu SAD-a.

– Puno američkih Hrvata dolazi u Vegas i oni su običavali odlaziti u jedan srpski restoran. No, onda se pročulo da je Šuker otvorio restoran pa nam sve češće dolaze američki Hrvati.

 

 

Zahvaljujući prijateljstvu sa Šukerom, Sejo je bio "pridruženi" član stožera hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

– Sjećam se da sam bio s reprezentacijom u kampu, putovao s momčadi u zrakoplovu, igrao stolni tenis s nekim od igrača.

Naš je sugovornik radio 23 godine u Bellagiju, jednom od najatraktivnijih vegaških hotela gdje je bio domaćin u vilama.

– Bio sam domaćin mnogim slavnim osobama. Dolazili su Leonardo DiCaprio, George Clooney, Jay Z, Beyonce, Bruno Mars, koji me i ugodno iznenadio. Doduše, Bruno Mars veliki je kockar kojem se znalo dogoditi da u jednom danu prokocka i po 20 milijuna dolara, a kada bi zaradio ostavio bi dobru napojnicu.

Iznenadio ga je, ugodno, i najvažniji stanovnik Amerike.

– Baš kao i Bill Clinton, i to u vrijeme kada je bio američki predsjednik. Jednom prigodom, kada sam radio za šankom, kad je na meni vidio pločicu s imenom, izgovorio je pravilno, a ne kao 'Sedžo' ili 'Seho', kako su me obično izgovarali. Odmah me pitao jesam li iz Bosne ili Hrvatske.

Zanimljiv je bio i njihov sljedeći susret.

– Zbilo se to nakon pola godine, bio je neki party s uglednicima, i ja osjetim da me netko tapša po ramenu. Kad ono – Bill Clinton. Oko ponoći je kazao agentima tajne službe da iziđu iz sobe, rekavši da ja mogu ostati. Bilo je to nekako u vrijeme raketiranja vojnih ciljeva u Srbiji i kaže meni Clinton, kao da mi se ispričava: 'Žao mi je, ali Milošević nije htio slušati.' Nakon toga sedam dana nisam mogao normalno zaspati predbacujući sam sebi što ga nisam nešto više pitao.

S obzirom na to da je poznato da Šuker voli hazardne igre, pa je zbog toga i dolazio često u Las Vegas, pitali smo Seju tko je od njih bolji u pokeru.

– Ja sam bolji pokeraš od Davora, jer ja nastupam i na turnirima. Uostalom, on ne igra poker, on igra rulet. Ljudi misle da je on kockar, no on to nije. Istina je, on voli Vegas, ali zbog restorana i predstava koje se održavaju po hotelima, a neke od njih gledao je po 20 puta. Tko god je u životu nešto ostvario, obično dođe i do Vegasa malo kockati. A čim netko kocka makar i radi zabave odmah ga prati glas da je ovisnik.

– U Vegas vole doći i najveće NBA zvijezde, ali i mnogi koji ih obožavaju. A najviše takvih bilo je 2007., kada je u gradu kocke održan NBA All-Star Weekend.

Jordan te ni ne pogleda

I danas se priča o tom vikendu kao o najgorem u povijesti Las Vegasa. Gotovo da nije bilo kasina u kojem nije bilo tučnjave i razbijanja. Osim toga su i krali, a najmanje kockali, pa kockarnice taj vikend nisu ništa zaradile.

Kad smo već kod NBA zvijezda, kakvi su oni bili kao gosti kada su odsjedali u Bellagijevim vilama?

– Od NBA igrača u sjećanju su mi ostali Dirk Nowitzki i Charles Barkley, koji se voli zezati, ugodan je, ali i ostavlja dobru napojnicu. No, zato je Michael Jordan prilično arogantan, neće te ni pogledati. Recimo, on nešto naruči i ja mu donesem, no ni ne pogleda me u oči, a kamoli da mi ostavi napojnicu – ispričao je Sejo.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije