Veliki skandal potresa Švedsku

Vozio pijan, konzumirao kokain i optužen za pranje novca

PIUS UTOMI EKPEI / AFP
07.09.2024.
u 15:49

Aly Keita, doskorašnji vratar švedskog Ostersundsa, otpušten je iz tog kluba, nakon što je bio glavni akter skandala.

Krajem svibnja je otkriveno da je policija uhitila Keitu zbog sumnje da je vozio u pijanom stanju, a kasnije je priznao da je uzimao i kokain, prenosi N1.

Međutim, to nije sve, Keita je optužen i za pranje novca, pa ga je klub zbog svega toga sada otpustio, iako je imao ugovor do kraja 2024. godine.

Keita je priznao krivicu za uzimanje droge, ali je negirao pranje novca. Kako prenose mediji iz Švedske, osuđen je na 50 dana zatvora.

„Ali Keita je bio veoma važan dio Ostersundsa u dugom vremenskom razdoblju. Njegova lojalnost i sve što je učinio za klub se mnogo cijeni, a to je učinilo da odluka bude još teža“, napisao je Ostersunds u priopćenju.

Naravno, Keita nije nastupao za klub od lipnja.

On je bio dio švedskog kluba još od 2014. godine i postao je rekorder po broju nastupa za klub, s obzirom na to da je ukupno odigrao preko 200 utakmica. Pored toga, Keita je nastupao za klubove Vesteras i Syrianska.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije