masakr u beogradskoj školi

'Dječak ubojica' otkrio zašto je ubio svoje vršnjake: Motiv je zastrašujući

masakr u beogradu
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
17.10.2024.
u 20:50

Maloljetnik je na suđenju navodno hladno odgovarao na sva pitanja

Dječak ubojica koji je 3. svibnja 2023. počinio masovno ubojstvo u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" završio je u četvrtak svjedočenje u kaznenom postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja. Kao i prošli put, suđenje je bilo zatvoreno za javnost, no dijelovi iskaza dječaka ubojice pojavili su se u medijima.

Kako piše Blic.rs, dječak je na pitanje zašto je ubio svoje vršnjake, navodno odgovorio kako želi da ga “ljudi doživljavaju kao psihopatu i da ostane upamćen”. Izvor za Blic.rs također dodaje kako je rekao da je na taj način želio steći strahopoštovanje.

Maloljetnik je na suđenju navodno hladno odgovarao na sva pitanja. Odvjetnici obitelji žrtava rekli su da su tijekom suđenja dobili odgovore na brojna pitanja, a sljedeće ročište je zakazano 1. studenoga.

Podsjetimo, dječak je prošle godine izvršio masakr u beogradskoj školi i usmrtio devet učenika i zaposlenika škole. On je u četvrtak oko 8:30 sati izveden iz bolnice u kojoj se nalazio od trenutka kada je počinio ubojstva. Sanitetom je u pratnji policije prevezen u zgradu  suda gdje je pristao svjedočiti protiv svojih roditelja, što je trajalo četiri sata.

Prema pisanju Blica, maloljetnik je na suđenju naveo da je nakon pucnjave izvadio okvir od pištolja i odbacio oružje dalje od sebe. Na pitanje zašto je to učinio, Kosta Kecmanović je rekao: “Zbog osobne sigurnosti, da me policija ne ubije”. Navodno je rekao i kako je njegova majka “kriva za sve”.

- Majka je stalno tražila da budem najbolji. Ljutila se i vikala kada nisam bio najbolji. Zbog toga što je stalno tražila više od mene, ljutio sam se i ja na nju. To njeno ponašanje je utjecalo da uradim to što sam uradio. Da nisam imao očeve pištolje, ovo ne bih učinio - kazao je na suđenju, piše Blic.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije