nisu pronašli samo novac

Djed skupljao novčiće čak 70 godina, kad je s unucima otvorio staklenku, šokirali su se

kasica
Pixsabay
14.10.2024.
u 21:17

Djed, koji je “želio znati ukupan iznos prije nego što umre”, bio je “šokiran” rezultatom. Mislio je da će njegova ušteđevina biti manja od 1.000 dolara.

Zanimljiva priča o djedu koji je skupljao kovanice punih 70 godina proširila se medijima. Sada su njegovi unuci napokon smjeli otvoriti staklenku, no unutra nisu pronašli samo novac

Korisnik Reddita “Crimsonkitsune333” podijelio je nedavno sliku golemog staklenog vrča, a ispunjenog gotovo do vrha uglavnom kovanicama. “Moj djed je držao svoj sitniš u ovoj staklenki 70 godina i konačno mi ga je dao prebrojati!”, piše korisnik u svojoj objavi. Nije trebalo dugo da objavu podrži više od 29.000 korisnika Reddita. Korisnici su odmah bili uzbuđeni i htjeli su znati koliki je iznos u staklenki.

Srećom, “Crimsonkitsune333” objasnio je da su staklenku najprije obložili trakom, zamotali u deku, a zatim odvezli do garaže. “U garaži smo staklenku položili na bok, podigli dno s blokom ispod i nagnuli je kako bi novčići ispali.” Nakon što se staklenka ispraznila, unuci su počeli s prebrojavanjem. Težina samih novčića bila je impresivnih 69 kilograma, piše Fenix-magazin.

Nekoliko dana kasnije korisnik iz SAD-a donio je nove informacije. Nakon višesatnog prebrojavanja bilo je jasno koliko je novca ukupno bilo u vrču : 2.052,76 američkih dolara (protuvrijednost oko 1.877 eura). Djed, koji je “želio znati ukupan iznos prije nego što umre”, bio je “šokiran” rezultatom. Mislio je da će njegova ušteđevina biti manja od 1.000 dolara.

Iznos bi možda mogao biti i veći jer su i njegovi unuci u staklenki pronašli povijesne novčiće koji bi mogli vrijediti više. Najstariji novčić je iz 1928.godine. Ostali posebni nalazi uključuju srebrnu četvrtinu dolara iz 1951. i desetke kovanica od nikla od prije 1965., dva srebrna novčića i novčić od žive. Vještak sada mora razjasniti jesu li doista vrijedni.

Osim novca u vrču su pronađene igle, spajalice, gumbi i omoti od bombona.Također su otkriveni čavli, podlošci, naljepnice od voća i komadići tkanine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije