Islamska država preuzela odgovornost za napad nožem u Solingenu

24.08.2024.
u 22:40

Islamska država preuzela je u subotu odgovornost za napad nožem u zapadnom njemačkom gradu Solingenu u kojem je ubijeno troje ljudi. Militantna skupina je na Telegramu objavila da je napad izveo jedan od njezinih članova "kao osvetu za muslimane u Palestini i na svim drugim mjestima".

Napad u petak, u kojem je muškarac ubio troje i ranio osmero ljudi, dogodio se na trgu Fronhof u Solingenu gdje je trajao festival u povodu 650. obljetnice grada. Policija još traga za napadačem. Objavila je da je uhićen 15-godišnjak i da se istražuje je li povezan s napadačem.

Državno odvjetništvo ranije u subotu nije isključilo mogućnost da se radi o terorističkom napadu. Policija je blizu mjesta napada u središtu Solingena pronašla dva noža kojima je moguće izvršen pokolj. Glasnogovornik policijske uprave Duesseldorf rekao je kako je iz video materijala vidljivo da je napadač ciljano ubadao žrtve u vrat.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije